Mik az antiszemitizmus valódi okai?
Nem az irigységre vagy a bűnbakkeresésre gondolok, ezek csak panelek, hanem a valódi okokra. Minden korban az antiszemitizmus volt a legerősebb ellenszenv a világ számos pontján, egymástól függetlenül. A társadalom jó 20%-ban most is erősen megvan. Több mint 100-szor üldözték el a helyi zsidó közösségeket már valahonnan. Sokáig gettókban éltek. (Igaz, ők is igyekeztek elkülönülni másoktól.) Rengeteg ismert embernek, zseninek volt nagyon negatív a véleménye róluk, főleg régebben, a holokauszt előtti időkben. Még Shakespeare is írt róluk, pedig elvileg akkor épp ki voltak tiltva Angliából, nem ismerhette őket. Most is erősödik az antiszemitizmus világszerte, ellene küzdenek a kormányok, sokan Izraelbe menekülnek Európából és Ázsiából, gyakran beszélnek a nácizmus gonoszságáról, hogy csökkentség a tüneteket.
Tehát miért pont ők, a többi kisebbség miért nem? Irigység nem lehet, ha valakire irigy vagyok, nem akarom fizikailag megsemmisíteni, bántani, elűzni, túlzás lenne, nem logikus. A tisztességes, sikeres embereket nem fenyegeti ilyesmi.
Nem nagyon értek a vallásokhoz, de szerintem még mindig jobban, mint Rákosi, vagy Kun Béla.
Szerintem ők meg a szűk környezetük tevékenysége inkább árt a zsidók megítélésének, mint bármely hitbéli tétel.
Rákosi alatt több, min 1,2 millió embert ért súlyos sérelem, és messze nincs ennyi, aki szeretné Örkényt, Radnóti, vagy Teller Edét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!