A Szövetségesek miért nem voltak hajlandóak békét kötni Hitlerrel?
Kedves 1/1-es Válaszoló!
Köszönöm véleményed, azonban én nem teljesen erre gondoltam.
Szerintem itt a háború kezdetére lenne érdemes koncentrálni.
Gyakorlatilag miután legyőzték a franciákat, egészen az Angliai Csatáig, illetve a Szovjetunió megtámadásáig nyitva állt a terep a békekötésre.
Hitler is kijelentette, hogy "nem lát semmilyen további kényszerítő okot" a háború folytatására, állapodjanak meg valamiben.
Erre mi az angol és francia álláspont? Szó sem lehet róla!
Tehát továbbra is fennáll a kérdés: miért volt olyan roppant fontos Angliának és Franciaországnak ez a háború, illetve németellenesség, amikor: 1. valószínűleg tisztában voltak vele, hogy egyedül nem nyerhetik meg; vagy ha mégis győzelemben bíztak az már okot adhat bizonyos összeesküvés elméletekre: bízniuk kellett benne, hogy majd Amerika segít! Akkor ki is akart mindenképpen háborút?! 2. a kommunizmus és az ugyanolyan agresszív szovjet expanzió miért nem zavarta őket legalább ennyire?
Akkor valami nem működött a szuperfegyvernél vagy töketlenkedett a bevetésnél, mert keményen elfenekelték a Wehrmachtot :D
Hogyne, persze, mondjál még hasonló tündérmeséket.
Hihetetlen magazin szerkesztőségének továbbíthatod az agymenéseid, azok vevők lesznek erre. Tőlem viszont ne várd, hogy elhiggyem :)
Komplikált dolog ez.
Hitler Szálinbal paktált le 39-ben.
Miután meghódította Franciaországi esze ágában sem volt békét kötni, de a franciáknak se, hogyan is?
A Petain féle bá kormánnyal megállapodott ugyan, de hát később azt is felkötötték.
Amikor még a Szövetségesek támadtak, akkor ők se akartak már mást csak győzelmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!