Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Igaz, hogy a jövőben az...

Igaz, hogy a jövőben az Egyesült Királyság és a skandináv országok lesznek Európa legfontosabb gazdasági térségei, felváltva Németországot?

Figyelt kérdés
2010. júl. 19. 21:22
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!:)

22:26

az egy dolog, hogy Norvégia fejlettebb, stb., de

Németország évi GDP-je 3 273 000 millió USD,

míg az UK-Skandinávia "párosnak" 3 515 300 USD, szóval leelőzi, de azért nem olyan jelentősen.

Egyébként itt olvastam gyakorikérdéseken, hogy a jövőben az UK és a skandináv országok lesznek Európa legfontosabb gazdaságai.

2010. júl. 20. 05:17
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

ma 05:17

De te nem egy-egy országról beszélsz, hanem egy országcsoportról (UK + skandinávok) vs. Németo.-ról.

AZ UK + skandinávok erősebbek, mint Németo. Ez kiderül, ha elvégzed a GDP-jükön az ÖSSZEADÁS nevű rendkívül bonyolult matematikai műveletet.

Viszont semmi értelme ilyen képzeletbeli országcsoportok létrehozásának. Nem létezik francia-belga-román-kongói-jemeni-indiai-perui-mexikói blokk, noha ezek így együtt erősebbek Németországnál, csak semmi értelme egy ilyen összehasonlításnak.

2010. júl. 20. 17:30
 13/18 A kérdező kommentje:
jó, mondom, hogy nem én találtam ki ezt a csoportosítást!
2010. júl. 20. 21:37
 14/18 anonim ***** válasza:
67%

Pontozd le azt, aki ezt kitalálta.

Azért az UK még beérheti Németországot, főleg Franciaországot, nem annyira gyengék, de tényleg nem a közeljövőben.

GDP és a bonyolult matematika egy az egyben f@szság, a GDP a legnagyobb átverés a világon, azt jobb nem is nézni.

Amúgy maximum Skandinávia lehetne egy dolog, az UK-t nem értem, minek tennék hozzá. Azt még el tudnám képzelni, hogy egy országgá egyesülne Finnország, Svédország, Norvégia, Dánia (akár még Észtország, Litvánia és Lettország is), így együtt tényleg versenyre kelhetnének. De azért az UK-nak nem a legeslegfontosabb partnerei a skandináv országok, amúgy meg a németek is kereshetnek ilyen "szövetségest", és ha az olaszokkal partnerek lesznek, akkor már megelőzik az ellenfelüket. Bár ha a déli országokat nézzük, akkor a spanyol-olasz-görög-portugál együttes se lenne képes SOKÁIG versenyben maradni Németországgal. Maximum Olaszország bírná egy ideig, de ott a déli résszel lennének gondok. Kicsit elkalandotzak a gondolataim :).

De a lényeg: az UK előbb fog szövetséget kötni a franciákkal vagy a németekkel, mint a skandinávokkal.

2010. júl. 23. 20:03
 15/18 anonim ***** válasza:
Nahát utolsó, ekkora ökörséget egyáltalán feltételezni, hogy a skandinávok egy ország.. áááá:D és az angolok soha a büdös életbe nem fogják beérni Németországot. De még a franciákat se szerintem.
2010. júl. 23. 20:07
 16/18 anonim ***** válasza:
49%
Most lehet feltételezni azt is, hogy Ausztria és Németország egyesül, mert nincs sok különbség köztük, az megint más kérdés, hogy semi esély nincs rá. Ilyen egy nagy "pánskandináv" ország ötlete is. Semmi esély nincs rá, de sok közös van a skandináv országokban.
2010. júl. 24. 09:14
 17/18 anonim ***** válasza:

[link]

Gross Domestic Product (nominal) [2006-2050] (in 2006 US$ millions)

Eszerint 2045-re-ha minden a jelenlegi állapotban marad-UK valóban megelőzi Németországot. A skandináv országok nem értem, hogy jönnek ide.

2010. júl. 26. 16:36
 18/18 A kérdező kommentje:
jesszus:| ez a diagram nagyon megdöbbentő:|
2010. júl. 26. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!