Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A svájci állampolgárság...

A svájci állampolgárság megszerzése tényleg nehéz? Nemrég olvastam erről egy újságcikket ami azonban szerintem, ha igaz, már a vicc kategória.

Figyelt kérdés

2019. dec. 6. 02:58
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
26%

"Majd magyarázd el a hollandoknak is, hogy a nyelvük nem létezik! [link]

A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 52%-ban hasznos válaszokat ad."

Ezért a kövér 0 százalékért megérte okostojást játszanod és bemásolnod egy Wikipédia szócikket amit 2 másodperces Google kereséssel találtál.... Visszafelé sült el.

2019. dec. 8. 20:51
 12/23 A kérdező kommentje:
Jó lenne ha befejeznéd a trolkodást. Nem Hollandia, hanem Svájc szerepel a kérdésben. Holland nyelv egyébként létezik, a Holland Királyság hivatalos nyelve, nyelvvizsgát is tehetsz belőle.
2019. dec. 10. 06:07
 13/23 anonim ***** válasza:
75%
Nem nehez, a feltetel kb. 12 ev megszakitas nelküli tartozkodas Svajcban, lakcimmel, jo nemet nyelvtudas, es hogy legyen munkad, pontosabban, hogy a svajci allamtol ne kapj anyagi tamogatast. (Pl. egy ferjes asszony, akinek a ferje el tudja tartani a feleseget, az is kerheti az allampolgarsagot.) Vagy 5 eves svajci allampolgarral valo hazassag utan automatikusan megkapja. Igazolni kell, hogy törvenybe ütközö dolgot nem csinaltal, es ilyen aprosagok. Ja, es a bepolgarosodasert fizetni kell, keresettöl függöen, kb. egy havi keresetnek megfelelö összeget.
2020. jan. 8. 07:09
 14/23 anonim ***** válasza:
12%
" jo nemet nyelvtudas" Ha valaki francia, vagy olasz hivatalos nyelvű kantonba telepszik le akkor is német nyelvtudás kell?
2020. jan. 11. 18:57
 15/23 anonim ***** válasza:
36%

Nem egészen olvastad el a cikket. A 25 éves nő Svájcban született... Az állampolgársági vizsgán bukott el olyan kérdéseken, amire a svájciák többsége se válaszolt volna jobban.

Egyébként a legtöbb országban nehéz, egyesekben lehetetlen megszerezni az állampolgárságot. De vannak olyan országok is, ahol a születés helye szerint azonnal állampolgárságot kapsz. Mások meg "diszkriminálnak", azaz bizonyos országok állampolgárai könnyen, mások nehezen kapják meg azt.

2020. jan. 26. 19:47
 16/23 anonim ***** válasza:
82%
Elözö, en a kerdezö kerdesere valaszoltam. Tudom mit beszelek, svajci allampolgar vagyok. Hogy milyen cikket emlitesz, azt nem tudom.
2020. jan. 30. 11:21
 17/23 anonim ***** válasza:
74%

#5, #16

Kedves svájci állampolgár,

Egy darabig próbáltam követni az idézett linket, de nem jutottamel az állampolgársági vizsgáig.

A kérdező linkje éppen arról szól, hogy az egész életében svájcban élt fiatal nő elbukott az állampolgársági vizsgán, mert nem tudta, hogy hívják a helyi kisboltot.

Te talán elmagyarázhatnád, hogy is van ez.

2020. jan. 30. 15:44
 18/23 anonim ***** válasza:
82%
Megnyitod a google-t. Beírod, hogy 'ordentliche einbürgerung schweiz'. Enter.
2020. jan. 31. 00:21
 19/23 anonim ***** válasza:
49%
#17 "A kerdező linkje"??? A kerdező nem rakott fel semmilyen linket!!!
2020. febr. 1. 08:43
 20/23 A kérdező kommentje:
A az újságcikk linkje a kérdés kirakásának napján rögtön fel lett téve. Ott van elől. A kérdés éppen ebből adódót, talán érdemesebb figyelni: [link]
2020. febr. 4. 22:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!