Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Vélemény? (Utcai háború...

Vélemény? (Utcai háború Grenoble-ban)

Figyelt kérdés

[link]

Engem különösen ez a mondat fogott meg benne: "A főként fiatalokból álló csoport tagjai azt kiabálták, hogy vesszen minden fehér ember."

2010. júl. 19. 01:36
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Jah az ostobázásért ne haragudj kicsit fel voltam húzva akkor :S.

Igazából én arra akartam rávilágítani hogy most ezt hiába ordítják attól még nem ők a rasszisták mert biztos hogy van egy oka hogy ezt teszik. Ez nem a rabló lelövésénél kezdődött hanem sokkal régebbre nyúlik vissza. Kitudja milyen társadalmi problémák vannak arrafele ami már sok ideje tart és mostanáig halmozódott a feszültség és kirobbant (mint a földrengéseknél). Természetesen elitélem ezt a fajta lövöldözést és erőszakot én csak megpróbálom őket megérteni.

A rabszolgaság csak úgy kapcsolódik ide hogy mindig is fehér "csicskáztatta" a feketét soha (vagy szinte soha) nem volt fordítva itt arra akartam célozni hogy mi is hibásak vagyunk a helyzetért.

Látod rögtön a válaszodban öngólba is futottál bele. Cigány csicskáztat magyart? Ez tipikus rassziszta gondolkodásmód. Visszafelé működhet ugye? Képzeld el én ismerek rendes romákat és síkhülye tájparaszt tahó magyarokat akiket legszivesebben letagadnék hogy egy nemzetbe tartozok velük (igen gárda tagok is vannak köztük) és még mielőtt megkérdeznéd 100% magyar vagyok nincs bennem egy vonóval sem xD.

MOST lehet hogy ez volt kimondva előbb de máskor más esetekben nem (USA 50-es évek szegregáció stb...)

Nem lehet általánosítani.

Erről nem csak ők tehetnek. A gyarmatosítás rendkívül sok embert pénzt értéket ásványkincset elvett onnan. És ha azt mondod erre hogy de hát erre valók meg ha erőssebbek voltunk miért ne tehettük volna meg akkor gondolj csak Magyarország mai helyzetére hogy lopják ki a javakat külföldra bizonyos nagyorrú vállalkozók...

Afrika mai állapotáért a nyugati világ a felelős a múltban elkövetett sérelmek miatt illetve a környezetszennyezés a globális felmelegedés miatti szárazságok csak a mi hibánk ugyanis szén dioxid nagy részét mi állítjuk elő nem a 3. világ. Nem foglalkozunk a gondjaikkal besem kerül a hírekbe afrika hacsak nem 4 számjegyű ember halt meg hirtelen valahol... Pont ugyanolyan helyzetben vannak mint mi lopják kia vizet a földet alóluk szolgasorban dolgoztatják őket legláisan éhhbérért rengeteg a közös dolog csak mi annyival vagyunk előrébb hogy soha nem voltunk gyarmatosítva (nem veszem annak a kommunizmust vagy a habsburg uralmat mert voltak neki pozitív oldalai is).

2010. júl. 21. 01:05
 12/12 anonim ***** válasza:

„Fekete rabszolgaság volt nem fehér”

Volt az sokféleképpen.

2010. júl. 21. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!