A szövetségesek miért végeztek ki a nürnbergi perben egy újságírót?
Figyelt kérdés
Julius Streicher lapja antiszemita volt ugyan, de ezért a halálos ítélet kicsit túlzásnak tűnik... Vallomása szerint őt is megkínozták a börtönben a szövetségesek, és a kivégzése is sokáig tartott... Miközben a szövetségesek rengeteg német hadifoglyot azonnal lelőttek, több millió civilt bombáztak le, a németeket elítélők közt voltak a szovjetek is, akik még a szövetségesek szerint is hasonló háborús bűnöket követtek el, mint a nácik. Jogszerű sem volt a per, visszamenőleges ítélkezés volt többek között. Valóban erkölcsösen jártak el a szövetségesek?2019. nov. 5. 19:03
11/23 anonim 

válasza:

Képzeld én szociáldemokrata vagyok, de mind a náci, mind a japán, ha háborús bűnösöjet felakasztottam volna én is, a szovjetek együtt
12/23 anonim 

válasza:

8,nem a rasszizmus nem politikai nézet, hanem embertelenség
13/23 Waff 

válasza:

Háborús bűnösök MINDIG csak a vesztesek oldalán vannak.
14/23 anonim 

válasza:

Ha egyszer ők követtek el népírtásokat és egyebeket
15/23 anonim 

válasza:

Hitler népirtásban csak kisdiák volt a szövetségesekhez képest!
16/23 anonim 

válasza:

Eleve Sztálintól tanulta, hogyan kell jutalomtáborozásra küldeni a rendszer ellenséget...
17/23 anonim 

válasza:

16 de én az angolszász szövetségesekről beszélek. A Szovjetunió is valóban sok háborús bűnt elkövetett, de én Sztálint a molotov-Ribbentrop paktum és Lengyelország nácikkal együtt való lerohanása miatt én nem tartom szövetségesnek
18/23 anonim 

válasza:

16: Molotov-Ribbentrop paktumról hallottál valamit az iskolában?
A Szovjetunió csak azért lett "szövetséges", mert Hitler az egyezséget felrúgva megtámadta. És az "ellenségem ellensége a barátom".
19/23 Waff 

válasza:

Mondjuk abban igaza van a 16osnak hogy a történelem eddigi legnagyobb háborús bűntettét, az atombombák civil célpontok, városokra való ledobasát a nácik követték el. Ja...várjunk...bocs..nem...na mind1.
20/23 anonim 

válasza:

Elnézést de egyrészt az atombombákat katonai központokra dobták le(hirosima a japán 2. hadsereg központja volt, Nagaszaki pedig hadihajó gyár volt) és civilek millióit, köztük gyerekek millióit mentették meg a bevetésével, mert ha partraszállnak az amcsik Japánban akkor a japánok ovodáskorú gyerekeket is beáldoztak volna.
A másik, hogy a gyűlölet-bűncselekményeknél (holokauszt) nincs súlyosabb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!