Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A feministákat miért csak az...

A feministákat miért csak az zavarja, hogy a vezető pozíciókban kevesebb a nő?

Figyelt kérdés
Ha az baj, hogy kevesebb a női képviselő, államfő, miniszterelnök akkor az miért nem baj, hogy kevesebb nő dolgozik bányákban, gyárakban, építkezéseken stb. mint férfi? Ha egyszer az a baj, hogy a férfi és a nő között nincs semmi különbség, az egészet csak a patriarchátus találta ki akkor hol a felháborodás hogy több férfi végez kemény fizikai munkát (amivel tökre teszik magukat ha hosszú évekig) űzik mint nő?

#feminizmus #nemlétező patriarchátus
2019. nov. 1. 10:26
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
90%
#20 Most leírtál egy nagy baromságot. Ez annyira tipikus :)
2019. nov. 3. 20:20
 22/36 anonim ***** válasza:
0%

A kérdés rájuk vonatkozott:

"Ha az baj, hogy kevesebb a női képviselő, államfő, miniszterelnök"

Ez pedig a válaszod:

"Biológiailag pedig a férfiak magasabbak és fizikálisan erősebbek mint a nők, szóval van különbség a két nem között. De gondolkodásban is, amit sok tanulmány támaszt alá."

2019. nov. 3. 20:24
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

"Ha az baj, hogy kevesebb a női képviselő, államfő, miniszterelnök"

Erre írtam, hogy a végzettség számítson.

2019. nov. 3. 20:29
 24/36 anonim ***** válasza:
0%
Nyugodtan magyarázd ki, ebben tényleg jobbak vagytok nálunk.
2019. nov. 3. 20:34
 25/36 anonim ***** válasza:
82%

"Akkor a nagy lepontozás megtörtént, most várom az érveiteket, fiúk."

Oké.

"Akkor ülj be egy varrógép elé, csináld ezt napi 10-12 órán keresztül, nézzük meg, hogy mennyire könnyű ez a tipikusan női munka"

A katonák például akik az ISIS ellen harcoltak jót nevetnének azon amit írtál.

"A bányászattal példálózik mindenki, ha feljön ez a téma, de mégis, hány bányász dolgozik ma itthon?"

Ne szűkítsd le a képet légy szíves, egyrészt mert a kérdező se csak Magyarországra érti a kérdést, másrészt a bányászat csak egy példa volt a sok közül, harmadrészt a férfiak és a nők helyzete (és a mozgalmak amelyek profitálnak a kettő közti ellentétből) nem számítanak kizárólag magyar problémának.

" Amerikában bezzeg 70 évvel ezelőtt a néger rabszolganők is szedték a gyapotot"

1. Amerikában a rabszolgaságot már 1865-ben megszüntették

2. A fekete férfiaknak se volt ám jobb. Vasúti építkezéseken, bányákban, a Panama-csatorna építése közben stb. haltak meg nagyon sokan.

"Biztos, hogy ma is vannak még olyan kistermelők ott, akik most is emberrel csináltatják, nem gépekkel."

De azt már fizetik. Senki nincs kényszerítve rá.

"Nem tudok pontos adatot azzal kapcsolatban, hogy milyen arányban készülnek az emberek politikai pályára, de az nagyon gyanús, hogy ekkora a különbség."

[link] , közülük kerülnek ki majd a politikusok is, csak mondom (még mindig gyanús neked?). Aki pedig haszontalan szakra jár annak úgy kell, akár férfi, akár nő. (Tudom, 2017-es a cikk, aki tud frissebb statisztikát az nyugodtan ossza meg)

"Nagyon sok nő van, aki nem az egyenjogúság nevében dolgozik, hanem azért, mert a férfi nem keres eleget"

Szóval az hogy neki dolgoznia kell (vagy legalábbis többet mint szeretne) az a férfi hibája? Azé a férfié akit ő maga választott? Tehát egy férfi jó esetben sok pénzt keres? Oké, ezt el tudom fogadni, csak ha a nők több jól fizető állást akarnak (politikus, vezérigazgató, stb.) akkor így értelemszerűen kevesebb lesz a számukra ígéretes férj-jelölt. Nyugaton (ahol a nők még inkább elhúznak anyagi helyzetben a férfiak mellett) már jól megfigyelhető hogy minél feljebb kerül a ranglétrán annál kisebb az esélye hogy neki megfelelő partnert találjon. Nem azért mert a férfiaknak egy szegényebb nő kell (van olyan is) hanem mert a nők a náluk még nagyobb presztízzsel rendelkező férfiakat általában véve vonzóbbnak találják.

"A világot a férfiak tették ilyenné. Viseljék a következményét."

1. 2019-ben ilyet mondani pont olyan mint az "elmúltnyolcév". A te szavaiddal: "ez a taktika nagyon Fideszesre sikeredett"

2. Ellenszenvet olvasok a sorok között, aki pedig így lenézi a népesség felét arra nem bíznám cégek, országok irányítását. (Egyébként is voltam szemtanúja arcátlan nepotizmusnak, nárcizmusnak, és folytonos hazudozásnak női vezetőtől is, ne félj. Csak ha azt gondolná bárki hogy egy nő biztosan jobb vezető lenne mint egy férfi)

"Legyen szó művészetekről, tudományról, politikáról, mindenhol férfiak. Szerinted reális, hogy ennyivel tehetségesebbek?"

Nem, csak (és ezt a jelek szerint nem sikerül manapság sokaknak felfogniuk) bizonyos területek nem érdekelnek annyi nőt mint férfit, és fordítva. Ezért rossz ötlet bármiféle kvóta bevezetése, előbb-utóbb (előbb mint utóbb) csak kényszerítő tényező lenne, pont mint ami ellen állítólag(!) alkalmaznák.

73%-os:

"Radikális irányzatok meg minden ideológiában, világnézetben vannak. Felesleges ez alapján általánosítani "a" feministákat."

A mai feminizmusnak nincsenek radikális irányzatai, a mai feminizmus maga egy radikális irányzat. Ezt pont te támasztod alá egy másik válaszodban:

"Gondolom azért nem probléma [a feministáknak hogy több férfi végez kemény fizikai munkát], mert senki nem az aljamunka felé terelgetné társait, hanem a jól fizető presztízzsel járó poziciókhoz."

Vagyis a feministák célja (ellentétben a marketing-dumával miszerint egyenlőséget akarnak a nemek között) minél jobb körülményeket elérni a nők számára. Akárhogy is nézzük ebbe a férfiak melletti fellépés (pl. gyermekelhelyezési pereknél, stb.), és ezzel együtt az egyenlőség maga nem fér bele. Kvótákat akar ahol az a nőket szolgálná de nem ott ahol a férfiakat. Persze hogy nem, hiszen a feminizmus alaptézise hogy a nők el vannak nyomva, mégpedig a férfiak által. Ha ez a hit megrendül (pl. észérvek, statisztikák stb. által) akkor a feminizmusnak nincs oka többé arra hogy létezzen. A vélt elnyomás éppúgy életben tartja mint a valós elnyomás. 2019-ben szerintem az előbbiből "kicsit" több van mint az utóbbiból.

2019. nov. 3. 20:48
 26/36 anonim ***** válasza:
0%

Az 1. pont igaz, tényleg rosszul írtam, azt aláírom. (Mást nem is tehetnék.)

A példával arra akartam rámutatni, hogy nem a legkönnyebb női munkákat kellene hasonlítgatni a legnehezebb férfi munkával. A fekete férfiak pont annyira szívtak, mint a nők. Nem volt a nőknek könnyebb. A férfi cipésznek sem jobb, mint egy nőnek, aki felsőrészt varr vagy talpat. A férfi eladónak is ugyanolyan munkája van, mint a munkatársnőinek... Az összehasonlítás így igazságos.

A kvótáról nem akarok írni, elmondtam, hogy nem értek vele egyet.

Az, hogy ennyi nő vesz részt felsőoktatásban meg megint azért érdekes számomra, mert akkor elméletileg a vezetők között is meg kellene ennek mutatkozni, és a szóban forgó politikusok között is. Ez nem történik meg, arányaiban véve kevesebben vannak a nők. Ezt részben meg lehet magyarázni a szüléssel, oké, de akkor máshol miért lehet ezt megoldani?

Frusztráció nincs bennem, nem vagyok karrierista, nem is szeretnék az lenni soha, és hülye is lennék hozzá, versenyezni sem szeretek.

Arról sem akarok vitázni, hogy ezek a nők tényleg amiatt találnak-e nehezebben párt, amit írtál. Ha így van, akkor zárkózzanak fel, nekik meg van adva lehetőség.

2019. nov. 3. 21:25
 27/36 anonim ***** válasza:
74%

78%-os: Az egy tény, hogy a feminizmusnak sok ágazata van, nem mindegyik radikális, ezen ninvs mit vitatkozni. Lehet, hogy a te világodba ezek jutnak el inkább, de valószínüleg ez a média miatt van így, valamint mert a kirívó, számunkra negatív tartalommal bíró, sokkoló eseményeket könnyebben megjegyezzük. Számosan vagyunk, akik nem kvótákban gondolkodunk és nem a férfi nemet támadjuk.

Vannak bizonyos tendenciák, amelyeket kár lenne tagadni. Mindenkit érnek igazságtalanságok,de vannak olyanok amelyek bizonyíthatóan jobban kapcsolódnak ahhoz, hogy nőnek született az illető. Mások pedig férfiakkal történnek meg gyakrabban. Szerintem ezt senki nem is tagadhatja. Aki előjogokat akar az a feminizmus alapját tagadja meg, és lejáratja a mozgalmat. Sajnos sokan a rengeteg megoldatlan rémtörténet ( bántalmazás, nemi erőszak után még áldozathibáztatás, egyéb rossz tapasztalatok) miatt radikalizálódik és ez nem tesz jót az egész feminizmusnak,ami viszont nem erről szól alapjáraton, de nyilván minden mozgalmat érző emberek alkotnak és sajnos sokan ezt felhasználják a saját nyomorúságos lelkiéletük kiélésére.

A másik témához: Én itt arra utaltam, hogy eleve olyan nőkért harcol a feminizmus akik szeretnének politikusok, tudósok lenni, de el sem jutnak odáig, mert a rendszer nehezíti a helyzetét.

Soha nem akarnék random/ tehetségtelen stb. nőket semmilyen pályára rávenni.Ha pedig lenne olyan nő, aki bányász szeretne lenni és bírná a munkát akkor azt én támogatnám és tudom hogy sokan mások is. Ezért sem értek egyet a kvótákkal mégha értem is mi az elgondolás mögöttük.

Szerintem érdemes hátralépni egyet, mert mindkét oldal nagyon frusztrálódott és így nem lehet közös nevezőre jutni.

Megértem ezeket az érzéseket, tényleg. Az a legjobb ha minden igazságtalanság ellen fellépünk. Én ezt igyekszem tenni és hidd el sokan mások is. Nem egy homogén gonosz massza vagyunk. Sokan, sokfélék :)

2019. nov. 3. 23:45
 28/36 anonim ***** válasza:
100%

"Nyugodtan magyarázd ki, ebben tényleg jobbak vagytok nálunk."

Mondtam én, hogy ez annyira tipikus. Ha nincs igazad, személyeskedsz. Aztán meg pislogsz, hogy a feminizmus miért van lejáratva. Na pont miattatok.

2019. nov. 4. 08:08
 29/36 A kérdező kommentje:

# 16 Világos, hogy nem minden feminista ilyen. A közel-keleti feministák például valóban csak egyenlő jogokat akarnak, mert ott tényleg el vannak nyomva a nők.

Én a nyugati feministákra gondoltam a kérdésemben, konkrétan az olyanokra akikről írtam korábban (valóságtagadás, kvóták és többlet jogok követelése egyenlőségre hivatkozva, kollektív bűnösség azaz minden férfi bűnös), de nem számít, hogy nyugaton sem minden feminista ilyen, mert ezek a leghangosabbak, ezeket támogatja a baloldal és a mainstream média, és aki nem velük ért egyet az azonnal egy szexista hímsoviniszta nőgyűlölő.

2019. nov. 4. 11:21
 30/36 A kérdező kommentje:
# 20 Svédország az egyetlen olyan ország ahol feminista kormány van (ezt nem én mondom, ők mondják ezt magukra) közben az Európai Unióban statisztikailag náluk a legmagasabb a nemi erőszak.
2019. nov. 4. 11:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!