A feministákat miért csak az zavarja, hogy a vezető pozíciókban kevesebb a nő?
Kik azok a feministák? Milyen feministák?
Gondolom azért nem probléma, mert senki nem az aljamunka felé terelgetné társait, hanem a jól fizető presztízzsel járó poziciókhoz. Te fel vagy háborodva, hogy jóval több nőnemű nővér van/ büfésnéni/kasszásnéni? Nyilván nem, mert ezek fárasztó és alacsony megbecsüléssel járó munkák. Illogikus lenne, ha erre vágynál.
# 10 Nem értetted meg amit írtam. Hiába tagadják a feministák, igen is van különbség a két nem között, nem csak egy társadalmi intervenció, nem a patriarchátus találta ki, ez biológia. Ezért van az, hogy több férfi helyezkedik el vezetői pozícióban, vagy mint katona, tűzoltó, rendőr, gyári munkás, építész, autószerelő, bányász, mérnök, természettudós, mezőgazdasági munkás, informatikus, stb. és ugyan ezért helyezkedik el több nő az egészségügyben, pedagógiában, vagy stewardessként, modellként, balett táncosként, jogászként, stb. Ilyen egyszerű. Természetesen itt is ott is van kivétel.
# 14 Ha akarnak vállaljanak ők ilyen munkát, de ne hőzöngjenek azon, más nők miért nem teszik, semmi közük hozzá. Ha pedig az adott feminista aktivistának nem sikerül elhelyezkedni vezetői pozícióban az nem azért van mert nő, és főleg nem a patriarchátus miatt, ő nem volt elég jó, nincs ezen mit szépíteni. Egyébként a természettudományban is több férfi dolgozik, és ezek megbecsült szakmák, ezen ugyan miért nem hőzöngenek a hölgyek? Érdekes módon az nem baj hogy több a férfi kísérleti fizikus mint nő, csak a baj, hogy több a képviselő férfi, több a cég igazgató férfi. Miért van olyan érzésem, hogy ez csak a pénzről szól és a hatalomról ami a ezekkel a pozíciókkal jár? Természetesen azzal sincs baj, ha egy nő erre vágyik, de akkor hagyják már abba a feminácik ezt az álszentkedést, ha kérhetem.
Nem tudom te kiket hallgatsz vagy olvasol, de az biztos, hogy amit leírsz, nem a többség. Radikális irányzatok meg minden ideológiában, világnézetben vannak. Felesleges ez alapján általánosítani "a" feministákat.
Én eddig csak azért hallottam embereket hsrcolni, hogy ha valaki szeretne politikus lenni nőként, ne legyen számára extra nehéz, csak mert eleve sokkal nagyobb elvárásokat támasztanak felé mert nő/ ha eljut odáig ne az legyen az első feltételezés, hogy biztos nem a szakértelme, tudása vezetett oda, hanem hogy szexuális szolgáltatásokat nyújtott a főnökeinek. Meg hasonlók. Az, hogy ki alkalmas vezetőnek nem függ az ember nemétől. A személyiségétől, neveltetésétől annál inkább. Ha tőled kisfiúként keménységet,macsó viselkedést (ne sírj mint egy lány, dominancia stb) várnak el, akkor nyilván nagyobb eséllyel fogsz később vezetői poziciót betölteni, hiszen az ahhoz kellő tulajdonságokat várták el és fejlesztették ki benned, nem? Ettől még egy nő is lehet nagyszerű vezető, ha hagyják neki és egy férfi is lehet rémes.
A dologban az is benne van, hogy a mai társadalomban egy nő meg tudja csinálni, hogy soha az életben nem küzd meg semmiért, hanem egyszerűen csak ügyesen talál szeretőt.
Egy férfinál ugyanez a lehetőség nincs meg. Többek között ez az egyik oka annak, hogy a férfiak gyakrabban kerülnek vezető pozícióba és ugyanazért a munkáért magasabb fizetést kapnak. A probléma jogos, de nem a férfiaknak kéne változni, hanem a nőknek.
Inkább azt hangoztatnák, hogy akkor vegyenek fel egy nőt X vagy Y helyekre, ha megvan a végzettsége hozzá. Ne csak azért mert ő NŐ.
Egyébként miről ábrándoznak a feministák? Sok munkához elengedhetetlen egy olyan termet és fizikum, amivel bírni lehet a gyűrődést. Biológiailag pedig a férfiak magasabbak és fizikálisan erősebbek mint a nők, szóval van különbség a két nem között. De gondolkodásban is, amit sok tanulmány támaszt alá.
Értem már, csak az lehet jó képviselő vagy miniszterelnök, aki magas, erős és pénisze van. Valaki szóljon már a svédeknek. Meg a norvégoknak. Meg ööö... a franciáknak, és a többieknek is. Példát vehetnek rólunk. Csak az álmaikban lesz akkora habzsi-dőzsi, mint itthon, ebben a csodás, férfiak által vezetett országban. 🤭😂
Még jó, hogy én vagyok szexista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!