Nagy Britanniában miért nem a Brexit-ellenes pártok erősödnek?
Ott van nemzeti büszkeség meg van a demokráciába vetett bizalom. Demokratikusan döntöttek, a többség mellette áll, még ha alapvetően nem is értett vele egyet. Egy normális társadalom így működik.
Ez a kérdés eldőlt, el kell fogadni. Szerintem az az antidemokratikus, amikor a pártok nem fogadják el a népszavazás eredményét. Amikor a Munkáspárt a 2017-es választáson a programjában egyértelművé teszi, hogy elfogadja a népszavazás eredményét, ezen a programon megszavazza őt több mint 10 millió választó, amivel messze a második legerősebb párt lesz, majd pedig próbálják akadályozni a Brexitet, vagy ilyen második népszavazásról beszélni, ami teljesen ellentétes a programjukkal. Na, ez az antidemokratikus szerintem.
Valószínűleg igazad van abban, hogy kis mértékben többségben vannak az országban azok, akik a maradásra szavaztak (volna), vagy utólag azt tartják a megfelelő opciónak. Ez még egyáltalán nem jelenti azt, hogy ez a többség azt is akarná, hogy megállítsák a Brexitet. Nyilvánvalóan sokan akik a maradás mellett szavaztak, úgy vannak vele hogy elfogadják a demokratikus eredményt, legyen ennek vége és hajtsák végre azt, amit az emberek megszavaztak. Fordítva nehezen tudom elképzelni, hogy valaki aki a kilépésre szavazott, azt mondaná most hogy inkább hagyjuk az egészet, ne is legyen Brexit egyáltalán.
#2,
Sajnos az angol már csak ilyen. Inkább kivágja maga alatt a fát minthogy beismerje, hogy tévedett.
Ott élek, ne tudd meg mekkora shaggfejek.
Klasszikus történetem, hogy az idióta hotel manager azt mondja nem fogadnak el személyi igazolványt, mert a szabályzatuk szerint csak útlevelet fogadhatnak el.
Megkérem, hogy mutassa meg azt a szabályzatot (mivel full tisztában vagyok hogy szabályzat nem lehet törvénybe ütköző... Tehát ilyen szabályzat nem létezik) s természetesen nem tudja megmutatni. Persze hogy nem, mert nincs olyan. Helyette hajtogatja a vélt igazát.
Konkrétan levelem volt a cég HR osztályától, amiben VILÁGOSAN oda volt írva, hogy passport or EEA national ID card, s ENNEK ELLENÉRE hajtogatta a manager, hogy ők csak útlevelet fogadhatnak el.
Ezek még akkor sem ismerik el hogy tévedtek, ha az orruk alá dörgölöd a bizonyítékot.
Ez a fajta büszkeség inkább szánalmas, semmint emberi érték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!