Melyik országban a legjobb az élet?
Svájc? Csak úgy tippelek,kíváncsi vagyok mások véleményére is.
Magyarországot azért nem mondanám:):D
Ausztria jó hely, ebből a szempontból. Svájcot meg már írták. Az északi országok jók, csak drágák. Igaz, ott többet is keresel. Na meg északon hosszúak a téli esték.
A briteknél meg sokat esik az eső, és egyes helyeken az lehet az érzésed, hogy az őslakók vannak kisebbségben.
A belgákhoz akkor menj, ha szereted a sört meg a csokit! :))) A hollandokhoz akkor, ha szeretsz bicajozni (esőben is). :)))
Amúgy a Brunei szultánság volt pár éve a legjobb. Na meg Dubai sem volt rossz, de most a válság visszavetette. Na és Monacoról se feledkezzünk el.
De ez utóbbi 3 csak elméleti példa volt, mert ezekbe az országokba nem könnyű odaköltözni. Sógorékhoz meg lehet, éa máe sokminden olcsóbb, mint nálunk!
Én konkrét országot nem mondanék, mert ez nagyon sok mindentől függ. Az egyik országban azért jó lakni, mert kicsi az adó, a másikban jó az életszínvonal, a harmadikban a világnyelvet beszélik. Mindenkinek más a jó. Nekem az lenne a jó, ha egy mediterrán országban élhetnék, mint Olaszország déli része, Spanyolország, Portugália, Görögország – mert fagyos vagyok, és utálom a hosszú, hideg, sötét teleket.
Érdekes lehet északi államokban is lakni – valaki említette Izlandot –, de azt hallottam marha nehéz a nyelv, másrészt igen hosszúak a telek és semmi nem működik rendesen. Télen nem kel fel a nap, nyáron nem megy le, a vulkánok pedig büdösek.
Szóval én napfényes országra szavazok, de azért Kalifornia az túlzás. Ott meg állandóan földrengés van.
Vannak napfényes országok, csak azokban nyáron túl meleg van. Vannak nyáron hűvös országok, csak ott télen sötét van. Vannak mérsékelt hőmérsékletingadozású országok, csak ott állandóan esik az eső. Ahol nedves a klíma, ott sok a szúnyog.
A legtöbb ország szegény, és még a nem szegény országok nagy részében is rossz a közbiztonság. A világon kb. 20-30 ország van, ahol az élet minősége eléri vagy meghaladja a magyarországi szintet. Ezen belül éghajlattól és sok minden mástól is függhet, hogy valaki hol szeretne élni.
Az északi országok gazdagok, az emberek zárkózottak, földhözragadtak, anyagiasak. A déli országokban az emberek lazábbak, de lusták, megbízhatatlanok.
Vérmérséklet kérdése, kinek mi az ideális. Nem létezik olyan ország, ahol a "legjobb az élet". Svájc gazdag (egyébként már rég nem gazdagabb az USA-nál vagy Norvégiánál: az, hogy Svájc a leggazdagabb ország, egy 50-100 éve rögzült, azóta elavult közhely), de akinek nem tetszik az alpesi-osztákos-németes kultúra, annak nem jó hely. Dubai felvetése nevetséges.
A válasz megírásának időpontja: ma 01:02
Ha csak 20-30 ország van, ahol meghaladja az életszínvonal a Mo-it, akkor Európában miért van kapásból legalább 25?
ma 09:43
1) Európában nem minden ország ilyen
2) Törpeállamokat (San Marino, Monaco stb.) nem szokás beleszámolni az ilyen összegzésekbe, mert olyanok, mint a környékük
3) A legtöbb ilyen ország európai,
nagyokos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!