Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Milyen jogi feltételei vannak...

Milyen jogi feltételei vannak annak, ha Romániába akarok költözni?

Figyelt kérdés
2019. okt. 3. 07:56
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Legyél 18 éves és legyél EU állampolgár.
2019. okt. 3. 08:56
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanaz mint bármely másik országban, kell egy lakcím vagy legalább tartózkodási hely, és kezdhetsz dolgozni. Pár év után még állampolgárságot is adnak ha sikeres vizsgát teszel Románia történelméből.(komoly)
2019. okt. 3. 08:57
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én tagja vagyok a face-n egy-két román csoportnak, és csendben figyelek.

Azt mondom neked hogy csak akkor akarj Romániába költözni, ha folyékonyan beszélsz Románul.

Kezdenek visszatérni azok az idők, amikor nem tanácsos Magyarul megszólalnod, mert leverik a veséd!!!!

2019. okt. 3. 09:19
 4/5 anonim ***** válasza:

#3, Hát igen a román az egyetlen nemzet ahol társadalmilag elvárt a román tudás, különben könnyen megkaphatod a Nu stiu romaneste??? morgást. :))

A béreknél is érződik a székelyföldi részeken aki román vagy anyanyelvi szinten beszéli 30%. több fizetést vihet haza és ez nem is titok.

Mellesleg az albérlet árak ott is elszálltak, a fizetések kevesek. Ha már költözöl miért nem mész inkább nyugat felé? Ausztria, Németország? Ott talán még az angollal is boldogulsz, és ha tanulsz németet azt legalább feltudod használni sokkal több helyen mint a románt.

2019. okt. 3. 09:36
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez engem is erdekel, h miert akar vki Romaniaba koltozni🙄
2019. okt. 5. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!