Már felsőoktatásban tanulok, nemsokára diplomázom, de emelt érettségit akarok csinálni olyasmiből, amiből még nincs. Milyen feltételei vannak ennek?
Megtehetem suli mellett, hogy újra érettségizem, amíg még hallgatója vagyok az egyetemnek?
Szeretnék tovább tanulni, máshol, és ott más érettségi kell, ezért pótolnám, ami hiányzik. Csak nem tudom, megtehetem-e ezt úgy, hogy már felsőoktatásban tanulok. Lehet ilyenkor is érettségizni? Vagy meg kell várni, míg nem leszek hallgató?
Természetesen lehet, megyei kormányhivatalnál kell jelentkezni, pénzbe kerül (26.000 Ft az emelt szintű).
"Ha a vizsgázó rendelkezik érettségi bizonyítvánnyal, Magyarországon bármelyik vizsgatárgyból bármelyik vizsgaidőszakban tehet
érettségi vizsgát, függetlenül attól, hogy a középiskolában tanulta-e az adott vizsgatárgyat, az adott vizsgatárgyból van-e érettségi
eredménye, illetve milyen szintű érettségi eredménye van. Az "új" érettségi vizsgák száma nincs korlátozva, életkorhoz sincs
kötve, és a vizsgázó egy adott vizsgatárgyból annyiszor tehet érettségi vizsgát, ahányszor azt szeretné. Egy vizsgaidőszakban egy
vagy akár több vizsgatárgyból is lehet „újra” érettségi vizsgát tenni"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!