Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Szerintetek a kormány alkalmat...

Szerintetek a kormány alkalmatlan a migráció kezelésére?

Figyelt kérdés

Bár a kérdésem olyan szempontból elfogult lesz, hogy elsősorban hazai hírportálokból tájékozódom, de az alábbiak szerint láttam indokoltnak a gondolatot:

- A jelenlegi kormány nem védte meg jobban a hazáját, mint az összes többi szomszédos állam. Épült ugyan kerítés, de az sem az ő eredeti ötletük volt, ráadásul csak akkor kezdték el (és pláne fejeződött be), mikorra már százezrével átvonatoztatták őket.

- Több terrorista is átsikkadt a magyar ellenőrzéseken.

- Más országok is visszautasították a migránskvótát, mégis Mo. került majdnem máglyatűzre, mert a kormány nagyon indiszkréten, pökhendien és sértőn kommunikált uniós társaival.

A kérdést egy barátommal folytatott beszélgetés is inspirálta, aki mesélte, hogy Szlovákia sem tette semmi érdemlegeset néhány üres gesztuson és ígéreten kívül, mégsem szekálják őket. Ergo ugyanazt az eredményt érték el, mint mi, csak jóval kevesebb kellemetlen következménnyel. Ha a magyar kormány is ugyanúgy járt volna el, mint a szlovák, akkor most ugyanúgy nem lenne gondunk a migránsokkal, de közben jóban lennénk az Unióval is. Mit gondoltok erről?

2019. szept. 30. 19:07
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

“Ha én találtam volna ki és be is ismered, hogy létezik ez az adat, akkor A) lehetőség, hogy az EU-ban nagyon magasan dolgozom, mert én írtam az adatot; B) lehetőségnem én írtam az adatot viszont, nem tudod, h”

Jó, nem kell ez a mellébeszéd, mert ez se segít azon, hogy hazudsz.

2019. okt. 2. 06:59
 22/24 anonim ***** válasza:
38%

"Összehordasz mindenféle butaságot, mint valami megszállott."

Akkor tételesen cáfolható lenne a kommentem, amit azért nem tetél meg, mert te is tudod, hogy igazam van, ezért most terelsz. :)

"összes migrációellenes parlamenti kezdeményezést leszavazta az ellenzék"

Mondj egy migrációelleni kezdeményezést, amit leszavazott az ellenzék és nem ütközik EU-s jogszabályba és/vagy emberséges.

Nem tudok egyetlen egy olyan intézkedést sem, ami a migránsokkal szemben emberségesen járt volna el és a fidesz kezdeményezte.

Ellenben tudok olyat, amit az EU-ban dobtak fel és szavaztak volna meg, csa k a fidesz megvétózta, hogy továbbra is segítse az illegális migrációt, hogy riogassa vele a tanulatlan embereket.

"Csak úgy fröcsög belőled a gyűlölet a törvényes kormány iránt."

Veled ellentétben én nem személyeskedtem, így a kommentemben semmilyen érzelmi töltet nincs. Ezek tények, akár beleillik a mesevilágodba, akár nem.

Mellesleg innen lehet tudni, hogy meg vagy vezetni. Egy teljesen objektív, érvek mentén felépített komment, az neked fröcsögés és gyűlölettel teli. :)

"A Fidesz által betelepített migránsok statisztikáját honnan vetted? Hol lehet megtekinteni?"

Eurostat, de mivel nem várom el, hogy menjen az angol.

Tessék, a 444 lehozta magyarul is:

[link]

Ez az érték kizárólag 2017-es, vagyis csak egy év alatt sikerült ez a szám.

Hogyha mégis az eredeti érdekel, akkor a 444 cikkében megtalálod azt is.

"Szélsőjobboldali párt az NSDaP volt tudtommal."

Értem, szóval a világon egyszerre csak egy szélsőjobboldali létezhet, és mivel az NSDAP már szélsőjobboldali volt, így nem lehet más párt szélsőjobboldali. Logikus.

Mellesleg üsd fel a fasiszta wikipédia szócikket. Ott több megfogalmazást is találsz, de a fideszre mindegyik illik.

"meg felőlem annyit lövöldözik egymást, amennyit csak akarják"

Igazad van. Köveesük is inkább a biblia tanításait, ami szerint eladhatod a lányodat, ahogy ki kell végezni azt, aki szombaton is dolgozik, illetve meg kell kövezni, aki különböző magvakat vet egymás mellé, és még sorolhatnám a bibliában is szereplő ökörségeket.

"A migránsok élősködő csavargók, akikkel csak a baj költözik a befogadók országába."

Ezért várják előszeretettel nyugaton a magyar migránsokat is, mert csak élősködnek. Véletlenül sem orvosok meg mérnökök. :DDDD

"A magyarok túlnyomó többsége szerint a magyar kormány tökéletesen kezeli a migrációt."

Ahogy a németek szerint Hitler is, mivel 44%-ot kapott.

Illetve 500 évvel ezelőtt az emberek túlnyomó többsége szerint a Föld lapos volt. És tényleg az volt? Nem.

Az nem minősít egyetlen pártot sem, hogy hányan szavaznak rájuk, mivel az eredményt el lehet érni jó politizálással és agymosással is. A fidesz az utóbbiban jeleskedik.

"Jó, nem kell ez a mellébeszéd, mert ez se segít azon, hogy hazudsz."

Mondja ezt az, aki nem tud cáfolni engem. :DDDD

2019. okt. 2. 14:31
 23/24 A kérdező kommentje:

Látom nem egy hullámhosszon voltam a válaszolókkal.

Én a mi kormányunkat hasonlítottam össze más országok kormányaival. Hogy milyen a belpolitikai preferenciáitok, az nem igazán mérvadó a téma szempontjából, max. annyira, hogy az alkalmatlan alternatívák között a fidesz a legkevésbé alkalmatlan. De ez egy ellenőrizhetetlen végkövetkeztetés, tekintve, hogy a többi párt nincs is olyan pozícióban, hogy megtudja mérettetni magát a migrációs válsággal.

"Szóval szerinted ha valaki megmondja őszintén hogy NEM, nem fogad be illegális migránst mert az illegális migráns, az nem helyes viselkedés, szemben azzal amikor valaki hazudik, hogy befogadja majd szimplán csak nem teljesíti?"

Már elnézést, de az milyen magatartás, hogy valamit megszavaz egy társaság, aztán az egyik tag odaköp a többiek lábai elé, hogy ő aztán biztos nem fogja megmozdítani egy ujját sem? Ilyen szintű politikában szerintem ne nagyon beszéljünk tisztességről és őszinteségről. Arra akartam utalni Szlovákiával, hogy jóval kevesebb energia, pénz és komfrontáció árán is el lehetett volna érni ugyanazt az eredményt.

2019. okt. 2. 20:33
 24/24 anonim ***** válasza:

"Hogy milyen a belpolitikai preferenciáitok, az nem igazán mérvadó a téma szempontjából"

Az tényleg nem, viszont eddig sem arról volt szó, hanem hogy egyes pártok mit kommunikálnak, mivel az a számonkérhető, és ez alapján dönt az ember.

"max. annyira, hogy az alkalmatlan alternatívák között a fidesz a legkevésbé alkalmatlan"

Az eddigi kommentjeim pont ezt az állítást cáfolják. Engem pedig itt eddig senki sem cáfolt, csak hazugnak hívott, ami személyeskedés, nem cáfolás.

"De ez egy ellenőrizhetetlen végkövetkeztetés, tekintve, hogy a többi párt nincs is olyan pozícióban, hogy megtudja mérettetni magát a migrációs válsággal."

Ahogy a mindenkkori ellenzéki pártok olyan pozíciókban sincsenek, hogy meg tudjuk ítélni kormányzásukat, mivel nem kormányoznak, ezért hívják ellenzéki pártoknak őket. Azonban pont a program az, ami alapján megítélhető egy ellenzéki párt, míg a kormánypárt a jelenlegi munkája alapján.

Így az összehasonlítás igenis helytálló, pont ezért működik a politikai vita is, amit nem véletlenül írtott ki az országból a fidesz.

2019. okt. 3. 00:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!