Kárpátaljaiak! Hogyal érzitek, hogyan éltek most (2019-ben)? Mindent egybevetve?
#10-nek
Azért van mert az a réteg aki igazi ukránnak gondolja magát nagyon erőszakosan, akarja a saját nemzetiséget rá erőltetni a többiekre.
Itt zeró tolerancia úralkodik egyéb nemzetek iránt, legalabbis a radikálisak ezt szeretnék elérni.
Mivel nem haladó szellemiségűek, nem pártolják a színességet a multikulturális felállást.
Őket nevezzük szeparatistáknak, ők szervezik a támadásokat ellenünk, a bomba riadókat az összes nagyobb magyar párt, egyesület székhelyén stb.
Természetes nem a magyarokat utalják olyan nagyon, (legalábbis nem csak minket) hanem az oroszokat, és ők a legfőbb céljuk, viszont ezt kiterjesztik minden kisebbségre.
Szerintem azok az ukránok akik itt élnék Kárpátalján és van kapcsolta magyarral, tudja jól hogy nem akarunk rosszat.
Mi nem vagyunk erőszakosak, tiszteletbe tartjuk az ők kultúrájukat. Megtiszteljük költőiket, ünnepeiket, halottaikat, e mellé szeretnénk, hogy a mi ünnepeinket is megélhetnénk, és fennakadások nélkül menne a dolog.
Csak úgye a politikai állás sem épp e felé tereli a közhangulatott.
Ez mostani helyzetben lehetetlennek tűnik.
Írtam mar egy hasonló kérdéshez, hogy valószínűleg 50-70 én múlva, lehetséges, hogy nem lesz már itt magyarság amiről beszélhetnénk.
De érdekes, hogy ennek ellenére jó néhány fiatal, és már nem annyira fiatal (15-40 évesek) azt mondják (mikor éppen hol látom/hallom/olvasom őket), igenis kitartanak, nem akarnak elmenni, és azt szeretnék egyesek közülük, hogy a gyermekeik is Kárpátalján találják meg boldogságukat.
Reménysugár? :)
Igen ezt szeretnénk, de nem olyan egyszerű a helyzet.
Én is sokat örlődöm, hogy hol es hogy lenne jó. Szeretném a jövendőbeli gyermekeimet biztonságban tudni, ahol azért nem kell félniük mert magyarok.
E nélkül is rengeteg probléma van a felszínen.
Itt kifejtem részletesebben:
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!