Nem unjátok még Greta Thunberget?
Nem, nem unom. Nem, Greta Thunberg nem a klíma változás elleni harcban fog végre reformokat elérni, hanem végre a fiatalok is beleszólhatnak a dolgokba.
Tudod miért támogatom őt? Mert akkor amikor én ugyanennyi voltam bármi hasonló ügyben beleszóltam mit kaptam? Azt, hogy fogjam be a pofámat, nem értek hozzá, fiatal vagyok, stb. Mindig az volt, hogy majd mikor 20 éves leszek. 20 évesen majd mikor 24 éves. 24 évesen majd mikor 28 éves leszek.
Pont a legnagyobb probléma, hogy a fiatalok nem szólhatnak bele a világ dolgaiba. Informatika téren is olyanok szavaznak a jogszabályokról, akik kb. Wordot nem tudnak használni.
"Pont a legnagyobb probléma, hogy a fiatalok nem szólhatnak bele a világ dolgaiba."
Ez mondjuk igaz.
Alapvetően idegesít, mert leír a jelenségről, hogy a média és különböző szervezetek tolják maguk előtt, az emberek meg felfigyelnek rá, hogy: "Nézd ezt a lányt, még csak ennyi éves, ilyen zavara van, és ilyen érett a felfogása".
Ha ugyanazt, amit a szájába adnak, egy felnőtt mondaná el, még ha jobban, szakszerűen, célravezetően is tenné, a környezetvédő szubkultúra meghallgatná, de senki mást nem érdekelne, a politikusokat meg pláne nem.
Ez valószínűleg azért lehet, mert a felnőtt, idős politikai osztályt megunták az emberek, és egy új alternatívát keresnek, a fiatalokat, akiknek viszont szintén csak csekély százaléka foglalkozik a politikával, mert azt mondják nekik, hogy majd ha idősebb leszel, ráérsz vele foglalkozni, addig viszont kérlek rakd ide az X-et, igen, ügyes vagy kisfiam, itt a krumplis zsák.
Egyébként visszatérve Thunbergra, ha politikusoknak, főleg ha a Trumpnak szól be, az nem zavar, örülök is neki, a csávó mindenre alkalmas, csak arra nem, hogy egy szuperhatalom élén álljon. Egy mocskos kapitalista pénzhajhász, aki magasról szarik a környezetre, csak a számok mutassanak jól, és egy pár századszázaléknyi gazdasági növekedésért is képes hazavágni még jobban a környezetet.
Borzalmasan unalmas. A legérdekesebb a dologban, hogy mindenhol azt írják ez a legmelegebb öt év a mérések óta, de amíg Obamaki volt az elnök, addig mindenki lesz@rta a dolgot:D De majd csak kifullad már a dolog, legkésőbb amikor hozzányúlnak az üzemanyag árakhoz.
Kedves első. A példáddal az a baj, hogy az informatikához érthet valamilyen szinten egy 16 éves, többek között azért, mert az informatika emberalkotta. Ellenben a klímával ami hihetetlenül komplex, méréseink se biztosak(honnan tudjuk, hogy 100 éve aki a mérésért felelt nem sz@_rt bele az egészbe? Akkor még nem volt gépesítve az adatrögzítés). Pár éve évtizede meg azzal riogattak, hogy jön egy nagyobb jégkorszak több film is volt róla, persze gagyi filmek, de bizonyítják, hogy akkor az volt a tudomány állás pontja. Akkor nem volt igazuk, most miért lenne? Hányszor kell elhinni a hülyeségüket? Ha nem következik be, akkor vállalja valaki a felelősséget? NEM. Nah itt a legnagyobb probléma, ösztökélik a vezetőket, hogy döntéseket hozzanak ködös elméletek alapján, amik kárt okoznak a gazdaságnak, lesz aki a munkáját veszti(árúszállítás stb.) el sorolhatnám.
A másik. Pont az a korosztály tüntizik, aki ki sem bírná, hogy ne vegyen félévente új telefont stb. És a tüntetések... kimentek szelfizni egy elolvadt gleccser miatt... Most tényleg komolyan kellene vennem olyan balf@_szokat akik semmihez nem értenek, semmit nem tettek le az asztalra, és minden negyedik influenszer akar lenni?:D
És még van tovább is. Erdőtűz Brazíliában? Emlékeztek még rá?XD Még ugyanúgy ég, de rájöttek, hogy sz@rt se érdekli, ezért nem nyomják tovább.
Ez az egész klimahiszti is csak azért van, hogy a baloldalnak legyen valami témája, egy hajszálnyival se különbek mint a jobbosok.
Isolated Soul: Az a gond, hogy azt hiszed én arra utaltam 16 évesek szóljanak bele az informatikai dolgokba. Nem, én arra gondoltam, hogy simán olyanok döntenek az EUban, USAban, stb bárhol a világban egy-egy informatikai törvényről, dologról, akik alapból nem értenek az informatikához.
Az ilyen munkavesztéses dumákat hagyjuk már. Pont az áruszállítók nem fogják elveszíteni, mivel az ő munkájukra ugyanúgy szükség lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!