Hogyan gúnyolják a szlovákok a magyarokat?
Románok az erdélyieket bozgornak azaz hazátlannak nevezik ( tehát ha Romániába megy egy demokrata akkor bozgornak kell hívni azt aki magyarul beszél ) .
Szlovákok hogyan?
Azt nem tudom, de a románokat, szőrős talpú cigóknak, a szlovákokat, meg Tóthoknak hívjuk. Bár inkább bozgornak kéne őket hívni, hiszen szlovákia 26 éves. Sose volt ilyen ország, csak egy kitalált ország, a mocsarból betelepítetteknek.
Ha jól emlékszem a Tatárjárás után telepítették be őket. Gondold el, ha nem teszik, mára nem is létezne ez a nép.
Egyébként hála istennek idehaza illetve külföldön az emberek többsége nem ilyen primitív suttyó módon gondolkozik mint te"
Írj még ilyen vicceket, magyarország suttyó ország, utolsó a bizonyíték, arra veri magát hogy szlovákia nem is létezik. Szánalmas, neki most ettől annyira jó.
Kérdés: én úgy hallottam hogy sok helyen csak patkánynak nevezik, főleg az utoló féléket.
Nem azt mondtam, hogy szlovákia nem létezik. Egy kitalált nép, kitalált névvel.
Nekem addig semmi bajom nem volt a szlovákkal, míg kint nem dolgoztam velük. Szimplán szopattak, mert magyar vagyok, és nem kicsit köpködtek Magyarországra. Aztán mikor egy szlovákiai-magyarral leoltottuk őket a történelemmel kapcsolatban, egyből nagy lett a csend.
Amúgy, amit belinkeltem általánosban is tanultam 25 éve.
Étdekes az osztrákokat itthon nem utálja senki, pedig azok aztán adtak párszor az arcunknak. Ezen kéne elhondolkodni.
Még mindig nem értem hogy ez neked miért visszavágás, mégis te mész oda, nem ők jönnek ide. Pont ez a szégyen hogy meg egy ilyen kitalált nép is lehagyja a magyarokat.
Minden nep kitalált, nem maguktól fejlődtek ki.
Ez nem visszavágás. Ez egy felvett szokás. Egy hazátlan tolvaj nép, akit még a csehek is megvet. Ennyi.
Hogy lehagytak, nem az ő érdemük, hanem a mi szégyenünk, mert hülye vezetőket választunk.
Be épülve a köznyelvükbe egy olyan kifejezés, hogy ,,ideš jak maďar" vagyis lefordítva ,,mész mint a magyar". Ezt olyankor használják amikor nagyon gyorsan mész gyalog (nem a futásra gondolok), mint például amikor egy ismerőssel mész valamerre és ő olyan gyorsan sétál, hogy nem bírsz vele lépést tartani.
Ez egy kicsit sértő lehet de nem azzal a céllal mondják, hogy az épp arra járó magyart megsértsék ha meghallja, ez egy kifejezés nálunk ami beépült a köznyelve.
Ellentétben a többi dologgal amit sértésnek szánnak, a rasszista szlovákok sokszor cigánynak vagy mongolnak szokták nevezni a magyarokat.
Továbbá gyakran el akarják küldeni a magyarokat az országból (Szlovákiából), ugye van a ,,za Dunaj" vagyis lefordítva a Duna mögé, ezt úgy értik, hogy menjünk vissza Magyarországra. De sokszor jönnek azzal, hogy takarodjunk vissza Közép-Ázsiába vagy Mongóliába vagy valahova.
És ott van a még a híres ,,na Slovensku po slovensky" vagyis Szlovákiában szlovákul, amit akkor mondanak ha valaki megszólal magyarul, vagy ha kétnyelvű feliratot látnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!