A görögök baráti népnek tekintik a magyarokat?
Leginkább semmilyen. A Görögök tulajdonképpen tudomást sem vesznek a Magyarokról, mivel nem releváns a mindennapjaiban egyik nép sem a másiknak.
Történelmileg kicsit bonyolultabb a dolog, de ott sem beszélhetünk semmilyen nyílt barátságról vagy ellenségességről.
Anno a görög és a magyar elvtársak kifejezetten jó és támogató viszonyban álltak egymással, a görög piacon pedig a magyar ipar elég szépen jelen volt, ismert volt.
Ma persze nem hiszem, hogy egy görög egyáltalán tudná merre van Magyarország, és ez nem róluk állít ki bizonyítványt, hanem arról a semmiről, amivé lettünk.
"egy görög egyáltalán tudná merre van Magyarország, és ez nem róluk állít ki bizonyítványt"
Szerintem igen, alapvető dolog volna, hogy legalább a saját kontinensén minden országot ismerjen egy ember. Akármilyen kicsi vagy jelentéktelen is.
Azért ezeknek az embereknek még mindig vannak görög rokonaik Görögországban.
Ha nem is minden görög, de biztosan sokan ismerik a magyarokat.
Az ókori Görögország minden városállamában halálbüntetés vagy száműzetés járt a homoszexuálisoknak, és homoszexuális aktusban való részvétel a legnagyobb megaláztatás és becsületvesztés volt, olyannyira, hogy Plutarch Demetrios királyról szóló elbeszélésében egy fiatal fiú inkább a halált választja, mint hogy ilyenbe belemenjen.
A Görögség kapcsolatba hozása a homoszexualitással semmivel sem jobban indokolt, mint bármilyen más ókori népé, és minden ilyen irányú állítás általában hazugságon, elferdítésen, egy-egy eset kiemelésén, stb.-n alapul.
Mondom ezt Görögként, úgy, hogy valóban tanulmányoztam a forrásokat, nem csak a modern városi legendákat fújom.
"Az ókori Görögországot a perverzek paradicsomának akarták feltűntetni. [...] A Görög nép szókincse és a legtöbb városállam törvénye azonban egyértelművé teszi, hogy a romlottságot sosem vélték normálisnak."
-- Henri-Irénée Marrou, a XX. század vezető Francia történésze, ókori specializációval
A "homoszexuális" szó nem volt használatban a XX. századig, az ókori Görögök "kinaidos"-nak hívták a homoszexuális aktusban résztvevőket. Ez a "kineo" (mozgás) és az "Aidos" (szégyen, egyébként egy Istennő neve is, aki az erkölcstelenségben résztvevőket bünteti) szóösszetételből áll, aminek a szószerinti jelentése az, hogy "az az ember, aki előidézi Aidos átkát". Aidos egyébként Nemesis Adrasteia (Elkerülhetetlen Bosszú / Büntetés) Istennő társa.
Szerintem elég beszédes nevek, kombinálva azzal, hogy virtuálisan >minden< városállam halállal vagy száműzetéssel büntette a homoszexuálisokat, de még Platón is kitért erre a Törvények című művében, hogy megemlítse, hogy ez természetellenes, és hogy aki ilyenre vetemedik, az az élvezet rabszolgája.
# 8
Amikor a sorokat írtam heteroszexuális kapcsolatra gondoltam, de úgy tudom Athéni fürdőkben élték ki, és aki ezt állította nem homokosok voltak ők csak kíváncsiak. Továbbá felhívta az író a figyelmet a szobrokra is, hogy ott, ha két férfi van milyen fura pózokba vannak, és mind férfiakat mutat, a szobrászok férfiak voltak, és férfiakat szobrászkodtak, én heteroként elképzelhetetlen, hogy férfiakról csináljak szobrot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!