Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Külföldön miért ilyen olcsóak...

Külföldön miért ilyen olcsóak az albérletárak a fizetésekhez képest?

Figyelt kérdés

Nem azt mondom, hogy effektíven olcsóbbak, hanem a bérekhez képest sokkal olcsóbbak. Pl. vegyük a magyar vs. német példát

A magyar minimálbér nettó 100 ezer forint, egy garzon lakás bérleti díja Bp.-n 150 ezer forint. A német minimálbér nettó 1200 Euro, akkor egy garzon bérleti díja Berlin-ben 1800 Euro-nak kéne lennie, mégsem annyi, hanem 600-650 Euro.

Jó tudom, Budapesten senki sem keres minimálbért, viszont Berlinben sem keres annyit senki. Ugyan olyan csórónak számít Németországban aki 1200 Euro-t keres, mint aki itthon nettó 100 ezer forintot.

De akkor mégis miért ilyen olcsóak az ingatlanárak, ha egyszer a bérek ilyen magasak? Ők hogy tudják ilyen alacsonyan tartani a bérekhez relatíve?

2019. aug. 11. 16:25
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
91%
Berlinben valahogy mesterségesen lenn tartják az árakat, de pl Londonban amikor legutóbb néztem, a minimálbérért egy szobát lehetett kapni.
2019. aug. 11. 16:30
 2/39 anonim ***** válasza:
21%

Figyelj, szerintem sokkal jobb lett volna, hogy Pesten egy egy rózsadombi lakást nézel, Németben meg valahol az Északi tengernél egy parkolóhelyet csak..

Így akkor még jobban úgy fog tűnni, hogy mennyire jó Németben :D

2019. aug. 11. 16:32
 3/39 anonim ***** válasza:
27%

A német fizetésekröl meg árakról nem sok fogalmad van.

Az 1200 Eurós nettó fizetés nagyon sok embernek nem elérhetö, ez uyganis NEM nettó minimálbér, hanem bruttó.

Ez itt igen magas lakbérnek számít, csak igen kevesen tudják megfizetni!

2019. aug. 11. 16:35
 4/39 A kérdező kommentje:
Dehogyis bruttóban a minimálbér, hanem NET salary az.
2019. aug. 11. 16:37
 5/39 anonim ***** válasza:
81%
Azért mert külföldön vannak rendes bérházak, nem pedig Maris néni akarja magát hülyére keresni egy másfél szobás panelból. Ott van hogy egy egész háztömbnek egy tulajdonosa van, meg a lakosság jelentős része nem rendelkezik saját házzal, szóval a kereslet kínálat is egészségesebb.
2019. aug. 11. 16:38
 6/39 A kérdező kommentje:

Londonban valóban elég drága, de az a világ fővárosa. Régen az egész világ egyharmadának volt hivatalosan is a fővárosa, így elég presztízs város.

Azon az egy példán kívül mindenhol sokkal olcsóbbak az ingatlanok a bérekhez képest. Kivéve nálunk.

2019. aug. 11. 16:42
 7/39 anonim ***** válasza:
85%
Berlinben egy szoba bérlete 550 Euro egy lepusztultabb részen (most költöztem ide!)
2019. aug. 11. 16:42
 8/39 A kérdező kommentje:
Nekem meg rokonaim költöztek most Berlinbe, egy lepusztultabb részen 450 Euro egy 1,5 szobás albérlet. Csak ők nem lepukkant részre költöztek, ezért volt 630 Euro.
2019. aug. 11. 16:45
 9/39 anonim ***** válasza:
67%

"Londonban valóban elég drága, de az a világ fővárosa."

Ja, értem és akkor máris minden érthető :D

Egyébként én is kíváncsi lennék rá, hogy ha már itt hasonlítgatod a dolgokat, hogy ha albérletről van szó, akkor szinte mindig Budapest/V ker árakat írnak a parasztok, de ha külföldi albérlet, akkor valami olyan árat írnak, ami talán nem is létezik, csak valami putri an.

Na csak mert Münchenben kíváncsi lennék mikor bérelsz te 600 euróért épkézláb lakást :D

Max, ha anyádat kölcsönadod :X

2019. aug. 11. 16:48
 10/39 anonim ***** válasza:
79%

,"Nekem meg rokonaim költöztek most Berlinbe,"

Persze, nekem meg most költöztek Pestre és 50 ezerért találtak az Andrássyn 80m2 lakást :D

2019. aug. 11. 16:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!