Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Katonailag Kína vagy Oroszorsz...

Katonailag Kína vagy Oroszország erősebb?

Figyelt kérdés
Az érdekelne, hogy e két ország közül melyik országnak erősebb/fejlettebb a hadserege. Anyagilag és ember anyagban Kína erősebb az tuti. Nekem mindenki azt mondja, hogy az oroszoknak több tankjuk van (am ha Natoról van szó akkor is mindenki a tankok számát hozza fel). Szerintem az iparban is erősebb Kína. Atomot meg nem hiszem, hogy bármelyik használna egy nyílt összecsapásnál sem

2019. júl. 13. 12:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

"Ne haragudj, de a kínaiak 250 milliárd dollárt költöttek katonaságra tavaly, az oroszok pedig 61,4-et."

Na mert ez aztán egyenesen arányos a katonai erejükkel... :D

2019. júl. 13. 23:56
 12/19 A kérdező kommentje:

Ezek alapján Portugália vetekedhet Amerikával. Ha a pénz nem számít simán.

Am alapjáraton Kína fejlettebb szerintem elég, ha csak a hétköznapokban szét nézünk. Ott a Lenovo, Huawei amik eléggé ott vannak a szeren (jó tudom, hogy sok amerikai és más nyugati beszállitóval vannak kapcsolatban pl Intel, AMD, Leica de az oroszoknak még ilyen sincsen) Arról nem is beszélve, hogy a pénzügyi szektorban is nagyon komolyan ott vannak. Az oroszoknál nem tudnák felsorolni olyan céget ami a saját iparágban benne van a top 10 legnagyobb cégében de NINCS KÖZE SEMMILYEN NYERSANYAGHOZ. Kínánál viszont igen

2019. júl. 14. 10:33
 13/19 anonim ***** válasza:
48%

A ruszkiknak rengeteg tankjuk van, de a legtöbb az acélkoporsó T-72 (hengerelt acéllemez páncélzat, elavult ágyú, automata töltő, amitől első találatra levegőbe repül a küzdőtérben lévő összes lőszer), finoman szólva kétes harcértékű T-80, illetve T-90, ami a T-72 drágább változata.

Légierő terén a ruszkiknak van Su-27-család, ami jobb, mint a korai kínai Chengdu-variációk. Viszont ötödik generációs harci gépe csak Kínának van, (J-20), a tovarisok Su-57-eséből csak pár prototípus épült.

2019. júl. 16. 19:42
 14/19 anonim ***** válasza:
48%

Egyértelműen Kína.

(Ezt úgy mondom, hogy szeretem a muszkákat...)

2019. júl. 16. 22:07
 15/19 anonim ***** válasza:
Én is szeretem őket, csak a kormányukat nem.
2019. júl. 25. 16:06
 16/19 anonim ***** válasza:
23%
Oroszok még technikai hátrányból is előrébb lennének mint a kínaiak.
2019. júl. 25. 17:36
 17/19 anonim ***** válasza:

Szerintem lebecsüljük a kínaiakat. Más az értékrendszerük, könnyen beépülnek akárhova, hozzájuk meg senki.

Gátlásaik nincsenek, járulékos veszteségre való emberük temérdek. Biztos, hogy van biológiai fegyverük azon kívül is.

Erős propagandát építettek az utóbbi évtizedekben, lassan arathatnak.

2019. szept. 14. 00:12
 18/19 anonim ***** válasza:

Egy háború kimenetele rengetek tényezőtől függ, először ezt soroljuk a rövid és hosszútávű tényezők közé, valamint feltételezzük hogy egyikfél sem használ nukleális fegyvereket, valamint egyik másik jelentős hatalom nem szál bele a háborúba.

A rövidtávú tényezők a technológia ( fegyverek, kommunikáció stb)a katonák képzettsége, valamint maga a hadvezetés

a hosszútávú tényezők a frontvonalak terepadottságai, a politikai vezetés, valamint a gazdasági kapacitás.

Vegyük sorra ezeket a tényezőket: technológiailag nekem oroszország kicsit erősebbnek tűnik, és mindkét ország szerintem tesz azért hogy mind a köz katonák mind a tábornokok topon legyenek, viszont az oroszok egyértelműen több aktív katonai tapasztalattal rendelkeznek mint a kínai kolegáik.

Másrészről ez a háború egy komoly háború lenne ami sokáíg tart, így a kínaiak a hatalmas gazdaságuk és a politikai stabilitásuk mindenképpen nagy előnyt jelent, pláne hogy az oroszok még így békeidőben is mutatják jeleit hogy nem éppen a legstabilabb ország.

A frontvonal maga egy elég érdekes kérdés, akár több is lehet belőle, kezdve kazakhsztánnal, mongóliával, Irkutszkal, mandzsúriával és amúriával. Például a kazakhsztáni sivatagos síkságok megfelelőek a páncélos hadviselésre így itt biztosan egy intenzív mozgó háború alakulna ki, másrésztről viszont irkutszk és mandzsúria egy erdős-dombos vidék, kisebb hadsereget lehet felvonultatni rajta és alkalmas a gerilla hadviselésre, így a védekező félnek fog kedvezni. Amúria pedig egy hegyes vidék szóval itt leginkább a tengerparton alakulhatna ki harc és főlegy vlagyivosztok birtoklásáért folynának a harcok, ami ugyebár egy város aminek a bevétele ostromot igényel.

Nos szerintem oroszország 2-3 évig tartaná a frontvonal aztán bezúzná a kínai gazdaság. viszont hogy mit tenne amerika és az európai unió ennek a háborúnak láttán az is egy kérdés. Szerintem az oroszokat támogatnák ami megváltoztatná a végkifejletet

2019. okt. 19. 21:37
 19/19 anonim ***** válasza:
Jamaica vagy izland
2019. dec. 16. 07:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!