Hivatásos katona dönthet úgy mondjuk 2 év után hogy mégsem tetszik neki a hadsereg és kilép, más munkát keres vagy ha hivatásos akkor nyugdíjig kötelező neki a honvédségnél dolgozni?
Figyelt kérdés
Ugye a szerződésesnek mivel határozott idejű szerződése van kötelező gondolom az előíet ideig ott lennie, hivatásos aki határozatlan idejű viszont kiléphet amikor akar? Persze nyilván ha háborús helyzet van akkor nem. De amugy igen? Vagy hogy van ez?2019. márc. 12. 10:06
1/8 anonim válasza:
Gondolom úgx ahogy leírtad. Ha magasabb beosztásban vagy akkor büntetőjogi következménye lehet ha bárkivel megosztasz katonai titkokat de amúgy semmi. Kilehet lépni.
2/8 anonim válasza:
Siman fogod magad es felmondasz.
Meg szerzodeseskent sem kell megvarni hogy leteljen a teljes szerzedesbeli ido.
3/8 A kérdező kommentje:
Na akkor jó.:)
2019. márc. 12. 15:10
5/8 anonim válasza:
Pl tisztként ha leszerelsz az avatást követő pár hónapon-éven belül, vissza kell téríteni a képzés árát.
De ez nem újdonság, ha beleölnek az emberbe az évek alatt sok milliót, az az alap h legalább "szolgálja" vissza annak az árát. Nyugdíjig egyébként szinte senki sem marad, már csak azért sem mert nincs korkedvezményes téma még mindig, és megkukul az ember 65 éves koráig ott:D
A szerződéses ha kilép idő előtt, ott meg csak annyi van h az úgynevezett lelépési pénzt nem kapja meg, amúgy semmivel sem jár.
6/8 A kérdező kommentje:
Értem. És akkor mi értelme van annak, hogy van hivatásos és szerződéses? Mármint úgy értem minek megy valaki szerződésesnek, hogy ha hivatásos is lehetne, és hivatásosként is leléphetne bármikor ha akar, ráadásul úgy tudom hivatásosként több a fizetés vagy támogatás is? Akkor minek megy valaki szerőzdésesnek?
2019. márc. 19. 11:56
7/8 anonim válasza:
A szerzodeses csak sima kozkatona.
A hivatasos katonai iskolakat is végez, utanna meg altisz vagy tiszt lesz.
8/8 A kérdező kommentje:
Így már értem. Köszönöm.
2019. márc. 19. 15:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!