Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mi kellett volna ahhoz hogy...

Mi kellett volna ahhoz hogy Magyarország megnyerje a Második világháborút? Nem úgy értem, hogy a németek vagy akár az oroszok oldalán, hanem Önállóan s utána nagyhatalom legyen a többi nyertes között.

Figyelt kérdés
Akár a németek akár az oroszok és persze az USA mellett, vagy olyan önálló, bizonyos szempontokból nézve egyetlen szuperhatalomként amilyen most az USA.
2019. febr. 4. 13:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ehhez "csak" az kellett volna, hogy csúcsrajáratott kémhálózata legyen, ahol más országoknak ellehet adni információkat.

A magyaroktól mindent elloptak, vagy kivitte tudását, mert itt nem becsülték semmire.

2019. febr. 4. 16:39
 12/15 A kérdező kommentje:
Kellett volna egy magyar Canaris?
2019. febr. 4. 16:45
 13/15 anonim ***** válasza:

elsö vagyok megint

"A tisztesség akkoriban nem volt erény, az akkori vezetőink pedig készek voltak bemocskolni a kezüket, értünk."

Pont ez az amiért valaki mellé állt az ország.

Ahpogy írtam ha elsöpörnek minket mert nem állunk senki mellé, akkor ahogy bejutnak az országba(mindegy melyik katonák) elsönek elöszedik a vezetöséget és vagy rögtön halál vagy börtön, kínzás minden vezetönek. A nép ahogy írtam ugyan annyit szenvedett volna. De hogy csatlakoztunk valamelyik országhoz így a vezetöknek kegyelem járt annak fejébe, hogy besorolják és ráveszik a népet, hogy engedjék a szabad fosztogatást, és a férfiakat messzi frontokra küldeni. Vagy is az akkori vezetö politikusok voltak azok akik saját börüket mentve küldték messzi frontokra a magyar katonákat meghalni.

2019. febr. 4. 17:26
 14/15 A kérdező kommentje:
Ja, értem már köszi.
2019. febr. 4. 17:29
 15/15 anonim ***** válasza:
Egy háború mindig arról szól hosszú távon, hogy melyik ország mögött milyen ipari potenciál áll. Mennyi kardot, pajzsot (régen), mennyi puskát, ágyút (nemrég) és mennyi atombombát tud gyártani (manapság). Mivel a magyar gazdaság és az ország mérete aránytalanul kicsi a nagyhatalmakhoz képest, semmi esélyünk nem volt és nincs bármilyen háborút megnyerni. Csak hogy tudd, Németország a háborúban majdnem 300.000 db repülőt gyártott, ma a magyar hadseregben van kb. 50 db. repülő. 8 helikopterünk van, az oroszoknak 30.000. Szerinted?
2019. febr. 8. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!