Észak-Korea képes lenne kifejleszteni egy a ‚‚koreaiakra nem ható’’ biológiai fegyvert?
"Nem, ez nem lehetséges. Biológiailag nincs érdemi különbség a különböző népek között."
De van a DNS-ben.
Ebben azért nincs olyan nagy kuriózum. Szimplán ki kell fejleszteni egyet, és a hozzá tartozó ellenszert. (már biztosan porosodik pár tucat a pincében)
Kötelező védőoltás címén be kell oltani az ország lakosságát, majd valahogy elterjeszteni a világon.
Ja, olyannyira homogén, hogy Tokiótól Mandzsúriáig szintén igaz lesz 10-ből 9-re. Kva hatásos lesz majd lefújni vele a japán inváziót.
Az "ellenszer előre beadásos" módszeren kívül nemzetiség szerint szelektáló biológiait azt ugyan nem fejlesztesz ki... bár... egy ilyen Matolcsy - Széles Gábor féle tudományos zsenipárosnak nem jelente lehetetlen a feladat bevállalása, abban biztos vagyok.
"De van a DNS-ben."
És létezik olyan baktérium vagy vírus ami DNS alapján szelektál?
Ezt a kérdést szerintem át kellene vinni a tudomány kategóriába :D
"És létezik olyan baktérium vagy vírus ami DNS alapján szelektál?"
Igen hisz alapból a természet is ilyen.Például vannak olyak amelyek csak sertéseket stb de olyan is ami csak embert támad meg
"Ezt a kérdést szerintem át kellene vinni a tudomány kategóriába :D"
Egyet értek
Elméletét már kidolgozták a 70-es években, de gyakorlati megvalósítása még jó darabig várat. Rendkívül kicsi az emberi rasszok között (biológia értelemben csak egy emberi faj él ma a Földön) a genetikai különbség.
A másik fő probléma, hogy a genetikai jegyeket nem az országhatárok szabják meg.
Még ha létezne is egy ilyen vírus, lehetetlen lenne megoldani, hogy például az ellenséggel szomszédos, ugyanakkor szövetséges országot ne betegítse meg.
Márpedig szövetségesek nélkül csak az ostobák indítanak háborút.
Hadászatilag nagyjából hasznavehetetlen lenne az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!