Magyarország erőszakkal támogatta a németeket a 2. világháborúban?
Az elmúlt pár napban rengeteget olyan bejegyzést, kommentet olvastam, mint pl.: "Tisztelet a hősöknek!" stb.
Ami történt, azt nem kell ecsetelni, viszont egy dolgot nem értek. Senki sem említette meg, hogy ami történt az leírhatatlanul elkeserítő, fájdalmas, hisz rengetegen vesztették el családtagjaikat a frontvonalon vagy másutt, de mi a rossz oldalon álltunk, a rossz oldalt támogattuk, segítettük. Miért is lenne bárki ezek után hős? Mert segítette mindenidők egyik legkegyetlenebb vezérét, hogy ártatlan emberek gyilkoljon méghozzá embertelen módon?
Valaki megmagyarázná miért? Talán erőszakkal támogatta Magyarország Németországot? Tudtommal nem. Akkor miért nevezik ezeket a magyar katonákat hősöknek?
#9 Szóval mi ártatlan voltunk, mint a maszületett bárányok?
Mire jó ez a másokra mutogatás. Persze, hogy ők is r*hadékok voltak. De MI is.
#10 Pontosan, szégyelljék magukat. Ezt kellene tenni. De hát egy ilyen emberi ésszel felfoghatatlan hibát még ennyi év után is nehéz úgy látom. Bár azt hozzáteszem, anno bocsánatot kértek a magyarok. Most meg kezdődik a "d*gjuk a fejünket a homokba" , "jajj az nem is úgy volt" avagy "de a ruszki meg az amcsi is mit csinált, ők se jobbak".
Folyamatosan ez megy. Mindenki r*hadék volt, kivéve a szegény magyarokat. Akik csak úgy feltétlenül lemészárolták és vonatra pakolták az embereket. Mert mi csak úgy megbotlottunk és elsült az a r*hadt puska.
Most őszintén... Mi is pont olyan tetvek voltunk mint a németek. Ez elkeserítő. Vagy mint az amerikaiak, szovjetek.
De veletek ellentétben, én nem csak a körülöttem lévők bűneit látom, hanem a sajátjaikat is.
És nem hős az, aki sportból, eszmékért gyilkol, avagy csupán félelemből és nyomás hatására.
Figyelj már.
Kérdeztél valamit amire jött több különböző embertől több különböző válasz, akik közül senki nem védte a népet és bűneit csupán annyit mondott hogy igenis hősök voltak azok akik elestek.
De neked ez nemjó. Azt akarod hallani amit csak te gondolsz így, hogy senki nemvolt hős.
Akkor nemvolt bakker. Mondogasd ezt, szidd önmagad meg utáld hogy magyar vagy. Senkit nemérdekel.
A választ megkaptad a kérdésedre. Nemkell még utána 4 választ írnod hogy igazold önmagad.
Főleg mert elvileg ez egy kérdés, és nem egy kijelentés nemde?
El kell fogadni hogy mások más véleményen vannak mint te.
Akkor te messzebb kerülsz, én meg dicsőítem a dédnagyapám amiért meghalt egy olyan háborúban amiben ő nem akart harcolni.
Ennyi.
Ne akard ráerőszakolni senkire a véleményed mert attól még mindig nem lesz igazad.
EZ MÉG MINDIG A TE ÁLLÁSPONTOD! Ezt értsd meg. Attól hogy te valamit váltig állítasz még nem lesz tőle igazad.
Az elesett katonák többsége hősiesen harcolt akkor is, ha egy rossz ügy szolgálatában áldozta fel az életét. Hogy melyik ügy mellé állították arról nem a katona tehetett.
Ha a besorozottak közül valaki hátramaradt a Don partján, hogy fedezze a többiek visszvonulását, akkor szerintem hős, mivel a társaiért feláldozta az életét, cserébe mondjuk tíz apa visszatérhetett a családjához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!