Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Hogyan tudok bevonulni?

Hogyan tudok bevonulni?

Figyelt kérdés
Mindig is érdekelt a pálya, most középiskolás vagyok, Bács megyében. Mit kell tennem hogy bevonulhassak? előtte meg kell szereznem az érettségit? vagy esetleg mást?
2010. jún. 28. 19:57
 1/10 anonim ***** válasza:
45%
Nemtom hová akarsz bevonulni, de pl az oroszoknak Berlinnél nem kellett érettségi. :)
2010. jún. 28. 20:05
 2/10 A kérdező kommentje:

gondolom, a kategóriáról érthető..

de ha így nem jó neked, akkor hivatásos katonának.

2010. jún. 28. 20:07
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Hivatásos ma Magyarországon csak akkor lehetsz,ha katonai szakközépiskolát vagy főiskolát végzel. Mindkettőbe magasak a pontszámok,a Bolyaira többszörös a túljelentkezés. szerződéses katona lehetsz érettségivel vagy anélkül is,havi 83 ezer forintos fizetésért,és nem jár a korkedvezményes nyugdíj,ennek ellenére max. 15 évig dolgozhatsz ott. Jelenleg egy éve létszámstop van,és többezer várakozó. esélye főként annak van,aki érettségizett és van C-kat jogsija.
2010. jún. 28. 20:19
 4/10 anonim ***** válasza:
Én nem értem hogy sima mezei katonának minek az érettségi? Lassan ez odáig fog fajulni hogy minimum egy főiskola.. :/ Miért nem elég oda egy szakmunkás bizonyitvány ?
2010. jún. 28. 21:57
 5/10 anonim ***** válasza:
Mert nem kell sok katona, felesleges, nem kell az Unió és a NATO közepén használni, fenntartani is drága. ezért a legjobbak közül válogatnak, nem akarják, hogy minden segghülye menedékhelye legyen. Ezért nem elég egy szakmunkás bizonyítvány.
2010. jún. 28. 22:28
 6/10 anonim ***** válasza:
Akkor minden szakmunkás segghülye ?
2010. jún. 28. 22:38
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem nem mindegyik, de aki szeretné megvédeni a hazáját attól elvárnám,hogy legalább egy minimális műveltsége legyen, nehogy aztán még később vezető pozícióban ez komoly problémákat okozzon ;-)
2010. jún. 29. 05:12
 8/10 anonim ***** válasza:
Azonkívül, ha korai a "nyugdíjazás" akkor bizony előbb-utóbb még vmit melózni kéne ha nem akar éhenhalni!
2010. jún. 29. 05:13
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem csak érettségizett emberek vannak a honvédségnél, hanem szakmunkások is. beosztás függő a követelmény.

Maximum először szerződéses katona lehetsz, és ha leszolgáltál x évet, utána kérelmezheted, hogy legyél hivatásos, ha elengedhetetlennek tartanak a honvédségnél, átvesznek hivatásosnak.

A helyi toborzó irodába kéne befáradnod leadnod a jelentkezésedet, ahol elmondják a feltételeket, amit google-el kikereshetsz.

Ha behívnak alkalmassági vizsgálatra akkor itt tudsz nézelődni: www.mhevi.hu , alkalmassági vizsgáló intézet menüpont.

Jah, és jelezném, hogy a szerződéses katonáknak nincs nyugdíj korkedvezmény, csak a hivatásos katonáknak.

Egy katona

2010. jún. 30. 18:30
 10/10 anonim ***** válasza:

mint mondtam,szinte esélytelen,hogy szerződésesből átvesznek hivatásosnak. és mint mondtam,nincs korkedvezményes nyugdíj,de mégis 15 év után elküldenek,mehetsz lapátolni. és igen,elvben felvesznek 8 általánossal,gyakorlatilag most esélyed sincs,annyian várnak.

egy másik katona

2010. júl. 1. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!