A Waffen SS katonái elmebetegek voltak vagy háborúban az ember tényleg képes szörnyeteggé válni?
Tudom, hogy minden oldalon történtek különféle atrocitások, amelyek a civileket sújtották, de a Waffen SS mégis csak különösen hírhedt volt erről.
Ott van a Tullei vagy az Oradouri mészárlás, ezekről olvasva nem tudom elhinni, hogy ember ilyeneket tehet. Ráadásul nem is egy, hanem több, egy egész zászlóalj.
Ilyenkor az egyébként jóravaló emberek is képesek ilyesmit parancsra, szemrebbenés nélkül teljesíteni vagy csak elvetemült bűnözők?
Nekem nem fér a fejembe, hogy hogyan lehet nyugodt szívvel 99 ártatlan embert felakasztani a lámpaoszlopokra vagy a nőket és gyerekekre robbantani egy templomot.
Ennél történtek sajnos sokkal durvább dolgok is, és még csak nem is a németek által, hanem gyakran pont a megszállt országok fasisztái csinálták őket. Hírhedtebbek voltak a lengyel és ukrán halálosztagok, de perszenekünk se kell szégyenkeznünk.
Amúgy ez nevelés kérdése (nyilván hajlam mellett), márpedig ezek a náci gyerekek kaptak rendes agymosást. Ugyanezt megfigyelheted élőben is, amikor szóba kerülnek a menekültek.
Valahogy én is így gondolom. Nemhogy megtenni még végignézni sem bírnám ahogy annyi embert így megölnek a szemem előtt.
Na de ők mégsem barbárok voltak az ókorból. Civilizált emberek, sportoltak. Furcsa, hogy ilyen szinten lehet befolyásolni annyi elmét.
#1: ez beteg, hogy egy ilyen kérdésnél is a migrantokról fantáziálsz.
Hogy mi az igazság, azt senki nem tudja. Németország elvesztette a háborút, ez biztos. A történelmet a győztes hatalmak írták meg. Egyébként igen, a háború rossz dolog, és a legrosszabbat hozza ki mindenkiből.
Brrrr... ez a gonosz Waffen SS.... nade nézzük, hogy oldják meg a demokrácia hősies oltalmazói, ha egy kis mészárlásra vágynak:
Azt, csak is az adott helyzetbe tudod, mit tennél meg.
Fotelben gondolkodni róla, teljesen más, mint benne lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!