Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha visszaállítják a sorkatonas...

Ha visszaállítják a sorkatonaságot és valaki megtagadja a bevonulást, akkor börtönbe kerül?

Figyelt kérdés

Régen, amikor kötelező volt katonának lenni, és valaki nem ment be, akkor annak milyen következményei voltak?

Végülis ha tegyük fel fegyveres konfliktus(ok) robbannának ki, és emiatt kötelező lenne megint katonának bevonulni, akkor már inkább a börtönt választja az ember, ahol legalább élhet, míg ha bevonul akkor valószínűleg megölik a harcokban.

2018. nov. 10. 20:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
51%

Én biztos nem szolgálnám Orbán patkányt.

inkább lennék hazaáruló.

2018. nov. 10. 20:02
 2/13 A kérdező kommentje:
Én is :D
2018. nov. 10. 20:03
 3/13 anonim ***** válasza:
87%
Jobb helyeken börtön, rosszabbakon fejbe lövik.
2018. nov. 10. 20:13
 4/13 nemaRendőrség ***** válasza:
38%
Azaz mennyél csak börtönbe a kancigányokhoz. Ilyen nőies gondolkodással a popód is jól fog tágulni
2018. nov. 10. 20:20
 5/13 anonim ***** válasza:
19%

A kérdésből és a válaszokból látszik, hogy tényleg hazaáruló típusok, aki gyűlölik a kormányt.

Kösz, hogy ezt bebizonyítottátok.

2018. nov. 10. 20:22
 6/13 anonim ***** válasza:
66%

Kormányok jönnek, mennek, de a hazát meg kell védeni.

Sorkatonaság talán nem lesz, ezeknek a népi tömeg-hadseregeknek leáldozóban van, de ha lesz, ahogy írták, börtön, vagy statáriális hadbíróság jár a hadkötelesség megtagadóinak.

Ez van.

2018. nov. 10. 20:39
 7/13 anonim ***** válasza:
0%

ad #6: "haza ott van, hol jog is van, s a népnek...." na van joga vagy nincs joga ???

a szolgálatot megtagadó azonnal felkoncoltatik.

2018. nov. 10. 20:43
 8/13 anonim ***** válasza:
23%
Én büszkén vonulok be hogy életem árán is megvédjem Dr. Orbán Viktor Miniszterelnök Uramat!
2018. nov. 10. 20:51
 9/13 anonim ***** válasza:
63%

Ne ess tévedésbe! - nem őt fogod megvédeni.

Ő sokadmagával lapítani fog valami biztonságos helyen.

2018. nov. 10. 21:01
 10/13 anonim ***** válasza:
47%
Teljesen más a kötelező bevonulás háborúban meg békeidőben. Háborúban ha börtönbe vágnak azért könyörögnél, hogy bevonulhass, mert azt talán túlélnéd, de a börtönt nem.
2018. nov. 10. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!