A magyar katonaságnál finom menüt biztosítanak a vegánoknak? Példa egy napi étkezésre esetleg?
Vegán menü biztos, hogy nincs max növényi alapú menü.
Ez alatt azt értem, hogy ha azt mondod ott, hogy vegán vagy akkor az senkit sem fog érdekelni, viszont ha vallásra hivatkozol akkor nem tehetnek ellene semmit, ugyanis ha semmibe vennék a vallásodat az eléggé alkotmányellenes lenne egy olyan országban, ahol vallásszabadság van. Jogi alapon, ha vallásra hivatkozol akkor a munkáltatódnak (jelen esetben a katonaságnak) biztosítania kell neked a vallásodnak megfelelő étrendet (pl.: zsidóknak kóser kaját, buddhistáknak vega kaját stb). A veganizmus nem vallás és nem is számít annak. Persze nem kell, hogy tényleg vallásos legyél, elég ha csak azt mondod, mivel Magyarországon vallásszabadság van ezért azt sem kérhetik számon, hogy melyik egyház tagja vagy, csak annyit, hogy vallásos vagy. Elvileg orvosi/dietetikusi papírral is megoldható (akárcsak a gluténmentes vagy a laktózmentes étrend), csak kell szereznek egy igazolást, egy papírt arról, hogy egészségügyi okokból nem ehetsz állati eredetű dolgokat (habár ez nehezebb elvégre ide kéne egy jó fej szakember aki megcsinálja neked a papírt).
Aztán ott van a harmadik opció amit valaki már leírt, hogy magadnak viszed a kaját. (ez talán jobb is lenne ugyanis itt tudnád, hogy mit eszel és akárhogy is főzöl, biztos, hogy jobb lesz mint az ottani kajának csúfolt valami).
Egyébként, csak idő kérdése, hogy mikor fogja az EU itt is kötelezővé tenni a vegán étrend biztosítását, sok EU-s országban már a börtönökben is kötelező vegán étrendet biztosítani vallástól és egészségügyi okoktól függetlenül.
15#
Látszik hogy semmit nem tudsz a honvédség rendszeréről. Imádom mikor az ilyenek okoskodnak.
Nincs vegán menü. NINCS. Akár vallásod tiltja akár nem. Ha a vallásod tiltja akkor a honvédség kajapénzt ad a kötelező étkeztetés helyett amely alapján már betudod szerezni magadnak amit akarsz.
Ha jobban elolvastad volna azt amit írtam akkor láthattad volna hogy én is azt írtam már az első mondatban hogy "Vegán menü biztos, hogy nincs"
Amit a vallással kapcsolatban leírtam annak bárki utána tud nézni, ugyanis benne van az alkotmányban, én azt nem csak a mostani békés katonai helyzetre értettem, hanem beleértettem az esetleges háborús helyzeteket.
Amit te leírtál, lehet, hogy úgy van (bevallom nem tudom), de egy logikátlan baromság ugyanis csak a békeidőkben működik (de néha még ott sem jól), például ha háború van és kivezényelnek a frontra akkor hiába nyomják a kezembe a pénzt, nem tudnék sehol sem kaját venni ugyanis minden élelmiszerbolt bezár, na olyankor mi van ? De most maradjuk a békeidőknél ha nincs olyan étterem, vagy élelmiszerbolt a közelben ahova el tudok menni nap közben és időben vissza tudok érni? Akkor mi van ? Nem tudok egy hétre előre csomagolni ugyanis 2-3 napon belül minden tápláló élelmiszer megromlik, chipsen meg nem igazán lehet élni. Vagy minden este hulla fáradtan rohangáljak 10 kilométereket, hogy másnap tudjak mit enni ? Vagy reggel akár 2-3 órával hamarabb keljek, hogy fussak a boltba, mert ha nem akkor egész nap nem fogok enni ? És ez még csak egy vegán esete, mi van akkor egy zsidóval ? kóser kaját nem árulnak minden boltban így lehet, hogy a legközelebbi kóser bolt akár 50 kilométerre van. Olyankor mi van ? A honvédség egy autóval elvisz engem abba a boltba ? Vagy ha van saját autóm akkor fizetik az üzemanyagot és az autó fenntartását? Vagy fizetnek egy taxit ? Az meg a másik (most nézem), hogy valaki leírta, hogy napi 1000 forintot kapsz Erzsébetben, ha ez igaz akkor, egyrészt az erzsébetet sajnos nem fogadják el mindenhol, napi 1000 forintól örülök ha egy normális étkezés kijön nemhogy napi 3.
Bocsi, hogy minden részébe belekötök, csak meg szerettem volna megmutatni, hogy mennyire logikátlan ez a kajapénzes dolog (még ha így is van). Nyilván a válaszodat szívesen várom, ugyanis érdekelnének ezek a részletek.
Egyébként az szánalmas, hogy ha valaki normálisan akar válaszolni akkor azt haszontalannak nyilvánítják, de mikor valaki nem is a kérdésre válaszol, csak gúnyolódik, azt bezzeg olyan hasznosnak nyilvánítják, hogy az beszarás. (itt nem rád gondolok)
Lehet logikátlan de így van.
Mellesleg pedig egy háborúban hidd el nekem az lenne a legkisebb baja emberünknek hogy ő vegán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!