Milyen fegyvert használnak a Vám- és Pénzügyör tiszthelyettesek?
Magyar "csodákat:PA-63,P9R,P9RC(az "egyszerű" vámosok)
Korszerűbb pisztolyok is vannak rendszeresítve(a járőrszolgálatnál, a Merkúrnál és a mélységi ellenőrző csoportoknál):
Jericho 941
Glock 17
HK USP
HK P2000
HK P30
HK MP5
UZI
Egyébként a tisztek is ugyanazt használják, mint a tiszthelyettesek...
Azt nem nagyon tudom, én egy másik fegyveres szervnél vagyok, csak gondolkodom az áthelyezésen...
Sztem a beosztástól függ, ahova kerülsz, ahogy fent leírtam.
Nálunk a pályakezdők általában PA-63-t kapnak...
Nálunk ezen kívűl a P9RC, a Jericho és a HK USP van rendszeresítve, és az egyszerű közrendőrök előbbi kettőt használják, utóbbi kettőt nyomozók, és főleg a TESZesek és a bevetési alosztályok.
MH-nél is másféle fegyverzetet kapnak a "pályakezdők", mint a "régi motorosok"?
Aztán lehet hogy csak félreértettem, amit írtatok, de valahogy hasonló jött le, ezért kérdezem én meg ezt. :$
Mindenki olyan fegyverrel rendelkezik, amely az adott szervnél rendszeresítve van...
Egyébként a hovédségnél egyszerűbb a helyzet: a katona egyéni lőfegyvere az AK-63D gépkarabély, a hivatásosoknak ezen felül még a P9RC pisztoly.A szerződésesek közül azok rendelkeznek pisztollyal, akiknek a beosztása olyan pl: harckocsizó,harcjármű-irányzó,géppuskás,rendész,gk.vezető.
Géppuskája,mesterlövészpuskája,akanavetője is annak van, akinek a beosztása olyan.
Remélem érthetően elmagyaráztam.
Tudom, hogy az MP5 és az Uzi géppisztoly,meg azt is, hogy a magyar fegyveres rendvédelmi szerveknél(rendőrség,vám-és pénzügyőrség,büntetés-végrehajtás) még a hivatásos állomány legnagyobb része PA-63-t vagy P9RC-t használ.Csak valahol már megkezdték ezek cseréjét és a korszerűbb,műanyagtokos maroklőfegyverek beszerzését.
Mellesleg senki nem tudja még meddig lesz Vám-és Pénzügyőrség, vagy viselhetnek-e egyáltalán a jövőben fegyvert.(összevonás az APEH-hal?,kikerülés a Hszt. hatálya alól?,adórendőrség?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!