Németország miért nem gyártott tankokat az első világháború idején úgy mint Anglia vagy Franciaország?
Az angol blokád miatt nem volt elég nyersanyaguk hozzá.
Legalábbis én ezt hallottam egy dokufilmben.
Az 1. vh-ban a háború első 3 évében a tank mint olyan csak néhány fiatal tiszt képzeletében létezett, különböző műszaki variációkban. A britek voltak at elsők akik ezt formába öntötték és a gyakorlatban is felhasználták.
A németek először úgy voltak vele, hogy ez a páncélozott valami, semmire nem jó (az autó sem volt még megalapozott műszaki eszköz) ki is képezték a gyalogásot ellen.
Mellesleg az akkori "tankok" 90 %-ban el sem érték az ellenség vonalát mert lerobbantak. A harci cselekmények viszont rávilágítottak, hogy támadás esetén "nem rosz ötlet" ezért 2017-re ők is készítettek harckocsit.
Mellesleg: Harckocsi "GYÁRTÁS" mint olyan az első vh-ban nem volt. Inkább útkeresés, és fantáziamegvalósításról beszélhetünk. Szerintem két egyforma eszközt nem lehetett találni.
*5
Szerintem 1917-et akartál írni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!