Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha annyira fontos hogy legyene...

Ha annyira fontos hogy legyenek tartalékos katonák, miért nem kötelezik az embereket vagy miért nem motiválják őket?

Figyelt kérdés

Az első ötlet amit személy szerint nem támogatok: kötelező tartalékosnak menni. Jelenleg a "kiképzés" 25 nap és ezt követően legalább 2 évre alá kell írni a szerződést, miszerint az illető tartalékos lesz. Ezt a sorkatonasághoz hasonlóan bevezethetnék, a tanulói jogviszony megszűnése után megkapná a diák ( vagyis addigra már nem diák ) a behívót és amennyiben megfelel fizikailag, pszichikailag és egészségügyileg, elvégzi a képzést és aláírja 2 évre a tartalékos szolgálatot. Mint említettem ezt nem támogatom, hisz a sorkatonaság visszavezetése lenne, de ha annyira fontosak a tartalékosok, ez egy megoldás.

A másik, amit inkább támogatok, hogy motiválják az embereket különböző kedvezményekkel. Jelenleg csak a 60 napon túl teljesített napok vannak kifizetve, márpedig egy átlag tartalékos nem tölt el 60 napot egy évben szolgálatban, hisz mellette munkája van. Ha kapnának minden hónapban bért, csak a beosztásuknak megfelelő illetményalap 25-50%-át ( az illetményalap most 38 650 forint, ennek a 25%-a havonta 9660~9500 forint ) vagy adókedvezményt vagy valami hasonlót.

2018. jan. 4. 10:57
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%

Tudom, csak nem hagyhattam ki. :D

2018. jan. 4. 11:55
 12/13 anonim ***** válasza:
71%

1. Nem "annyira fontos" általában, hanem valakinek annyira fontos.

2. Azért nem kötelezik, mert nem tudják kivitelezni. Próbáld elképzelni, mit is jelentene ez.

3. Azért nem motiválják az embereket, mert az emberek nem hülyék (mind). És emiatt nem lehet motiválni őket ilyesmire.

2018. jan. 4. 12:01
 13/13 anonim ***** válasza:
0%

Sokat gondolkoztam a témán eddig én is.

Tény, hogy rengeteg pénzt, energiat ölnek bele egy gyenge teljesítményű, eppencsakhogy kiképzett embercsoportra. Hogy ennek mi lehet az ertelme?

Egyrészt, amit ti is leírtatok, hogy besegítenek itt-ott, tehermentesítik a hivatásosokat, hogy ne azok pakolják a homokzsákot, lemennek a határra segíteni, meg hasonlók.

Viszont van egy nagyon fontos hozadéka, haszna a dolognak, ami eddig nem merült fel ötletként. Minden rendőr, katona sír, hogy a civilek nem tisztelik őket, és ez jelenleg sajnos így is van bizonyos körök módszeres "erőfeszítései" révén.

Viszont most minden faluban lesz tartalékos rendszer, ahova Mari néni, a 38 éves tesitanár, meg Pista bácsi a 42 éves autószerelő is fog jelentkezni, és nagyon büszkén fogja viselni a zsírúj egyenruháját a nem kezdő rendfokozatával, amit ugye puszira kap, de ez most nem lényeg. Marcsi nénit szeretik a falusiak, a kicsiny gyerkőcök ezentúl nem kidobósoznak állandóan, hanem ők is katonasdit fognak jatszani tesiórán, es netán megtanulnak 8-ra sorakozni, oszlopba fejlődni, fekvőtámaszozni rendesssssen. Plusz mivel a kis tartalékosaink lehetséges példaképek, ezért talán az emberek viszonyulása az egyenruhásokhoz is javul. Marcsi nénit, meg Pista bácsit nem lehet sünözni, meg majmozni ugye, mert ő a sógornőm lánya, es nyakoncsaplak, ha ócsárolod :-D

Szerintem lesz ennek pozitív hatása!

Plusz a már belasszózott embereket suttyomban lehet ám képezni olyanra, hogy nagyjából félnormálisan bevethetőek legyenek. Pl lekváros zsarolással: végezd ez ezt a képzési modult (1 hét, amiben *valamicskét tanulnak), es akkor már adunk is neked egy hét munkát, amit büszkén végezhetsz!

Most hülyén néztek, de be fog jönni! ;-)

2018. jan. 24. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!