Határon túli, kettős állampolgárságú magyar lehet hivatásos honvéd Magyarországon?
magyar állampolgárnak kell lennie szerintem
hibáa ha valaki a brit haditengerészet hajóskapitánya akar lennei akkor brit állampolgárság kell neki
ha amerikai katona akkor amerikai állampolgárság kell
úgyhogy szerintem magyar állampolgárság kell ahhoz hogy magyar katona legyen
a francia idegenlégióba nem kell asszem hogy francia legyen valaki
#6 90-es években amikor még volt sorkatonaság akkor ez pl. problémát is jelentett, hogy simán megtörténhetett, hogy kettős állampolgár mindkét országában le kellett szolgálja a sorkatonaságot.
Amúgy meg én mintha úgy tudnám, hogy csak olyan lehet hivatásos honvéd aki Magyarországon született és ott is él.
Mindenesetre nem világos, hogy pl. Magyarország tud arrol, hogy valaki felvette időközben mondjuk a haiti állampolgárságot. Persze lehet, hogy ilyesmire rákérdeznek a toborzóiráodában.
Tehát szerintetek nem lehet erdélyi katonákkal feltölteni a honvédséget.
En forditva tudok infot adni.
Roman katonasagnal peldaul nem lehetsz kettes allampolgar hivatalosan. De ettol fuggetlenul tucatnyi katonanak, tuzoltonak, csendornek, bortonornek de meg rendornek is van magyar allapolgarsaga is, csak nem reklamozza. A konzulatus meg nem ad ki informaciokat.
Elmondom mi van.
Leszarják kid mikor volt állampolgár. Neked kell magyár állampolgárnak lenned, ha felvetted akkor is jó.
18+életéved töltsd be.
Érettségi
Fizikai+pszic. megfelelés.
Ez kell Szentedrei altisztire, ha itt nem végzel minimum nem leszel katona.
Vagy elmész NKE-re valamilyen szakra. Oda is kell legtöbbször az elöbb leirt követelmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!