Mit jelent ez a rövidítés: V. ke 47. sz?
Figyelt kérdés
Egy régi katonai fotón találtam ezt a rövidítést, és szeretném megtudni mit jelenthet. 1959-60 környéki fotó, valószínűleg Kalocsán volt katona.2017. dec. 28. 14:17
11/12 anonim 

válasza:

A katonai szervezetek megnevezésében hivatalisan nem használták a város rövidítését.
Az "sz" szabvány szerint a szakasz rövidítése. Azonban olyan, hogy 47. szakasz sehol nincs a magyar hadrendben. (max 5. szakaszig számoztunk.)
Gyanús nekem, hgy ez a rövidítés csak a kép tulajdonosának mondhat valamit,
12/12 A kérdező kommentje:
A kép tulajdonosának már nem mond semmit, mert 14 éve meghalt. Abban biztos vagyok, hogy Kalocsán volt katona, de onnan átvezényelték máshová mikor kiderült, hogy közeli rokona volt Jurinovics Miklósnak.
2018. jan. 3. 00:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!