Mit jelent ez a rövidítés: V. ke 47. sz?
Folytatva az előzőt:
V. k(?)ezred 47. szakasza
De a "k" nem tudom mi lehet. Különleges? Köztársasági ezred?
Istenem miket nem találtok ki...
1950-60-as években hol volt "Köztársasági elnök"? Mivel Magyar Népköztársaság volt és annak elnöki tanácsának elnökei, így ez kizárt. Arról nem beszélve a BM (Belügyminisztérium) látta el védelemmel őket, és a logika sem adja hogy Kalocsáról történjen ez.
"47 század" sosem volt sehol Magyarországon, Magyar Néphadsereg idejében egy alakulatban csak pár század volt.
"Kalocsai ezred" se hiszem mert akkor fedőszámot írtak volna "MN ...." (négy szám).
Szerintem vagy a szobaszámot jelzi egy körletben vagy számozták a fotót direkt.
Sehol nem írtam, hogy köztársasági elnök lenne, hiszen én is kizártam... Ha beírod a googlebe a KE-t, akkor egyedül ezt a rövidítést dobja ki, ezért említettem meg.
""Kalocsai ezred" se hiszem mert akkor fedőszámot írtak volna "MN ...." (négy szám)."
Ha én csinálnék egy fotót katona koromban, akkor biztosan nem a fedőszámot írnám rá, hanem konkrétan az ezredet ahol szolgáltam, hogy majd 90 éves koromban is beugorjon a hely, ahol szolgáltam. Lehet, hogy neked lesz igazad, de szerintem a "kalocsai ezred" is megállja a helyét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!