Rangfokozatokról érdeklődök. Egy megyei rendőrkapitány lehet magasabb rangban, mint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Tanszékvezetője?
Nálunk dandártábornok a megyei rendőrkapitány. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanszékvezetői ezredesek.
A megyei kapitány csak saját megyéjében ekkora rangú. Ha Peste utazik a Nemzetvédelmi Egyetemre,és ott szembejön vele a tanszékvezető ezredes,akkor a megyei kapitánynak előre kell tisztelegni?
Nem rang, rend. Rendfokozat.
Van rendfokozat, és van beosztás. Van még függelmi viszony is.
A tanszékvezető ezredesnek beosztottja a megyei rendőrkapitány? Szerintem nem. Nincsenek függelmi viszonyban.
Ha formálisan nézzük, a kisebb rendfokozatúnak kell tisztelegnie először. De azon a szinten, amelyiken nevezett urak vannak, az ismeretség, a szinten uralkodó viszonyok felülírhatják a szabályzati formaságokat. És biztos vagyok benne, hogy felül is írják. Lehet hogy a 'szia' közöttük a 'tisztelgés' formája. Nem hiszem, hogy azzal szivatnák egymást, hogy kiköveteli valamelyik, hogy de már pedig a másik tisztelegjen neki.
A megyei rendőrfőkapitány szlgálati elöljárója az országos rendőrfőkapitány. Egy tanszékvezetővel nincs függelmi viszonyban.
Ha két rendőr találkozik és nem elöljárói egymásnak és nem ismerik egymás beosztását akkor az alacsonyabb rendfokozatú tiszteleg a másiknak.
Tehát az ezredes a tábornoknak.
Az egyetemi tanszékvezető beosztása egyébként sem magasabb mint egy megyei főkapitányi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!