Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Rangfokozatokról érdeklődök....

Gyula1971 kérdése:

Rangfokozatokról érdeklődök. Egy megyei rendőrkapitány lehet magasabb rangban, mint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Tanszékvezetője?

Figyelt kérdés

Nálunk dandártábornok a megyei rendőrkapitány. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanszékvezetői ezredesek.

A megyei kapitány csak saját megyéjében ekkora rangú. Ha Peste utazik a Nemzetvédelmi Egyetemre,és ott szembejön vele a tanszékvezető ezredes,akkor a megyei kapitánynak előre kell tisztelegni?

2017. nov. 3. 12:40
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem a rang nem csak megyékre terjed ki hanem az ország egészére
2017. nov. 3. 12:50
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem rang, rend. Rendfokozat.

Van rendfokozat, és van beosztás. Van még függelmi viszony is.

A tanszékvezető ezredesnek beosztottja a megyei rendőrkapitány? Szerintem nem. Nincsenek függelmi viszonyban.

Ha formálisan nézzük, a kisebb rendfokozatúnak kell tisztelegnie először. De azon a szinten, amelyiken nevezett urak vannak, az ismeretség, a szinten uralkodó viszonyok felülírhatják a szabályzati formaságokat. És biztos vagyok benne, hogy felül is írják. Lehet hogy a 'szia' közöttük a 'tisztelgés' formája. Nem hiszem, hogy azzal szivatnák egymást, hogy kiköveteli valamelyik, hogy de már pedig a másik tisztelegjen neki.

2017. nov. 3. 12:51
 3/3 anonim ***** válasza:

A megyei rendőrfőkapitány szlgálati elöljárója az országos rendőrfőkapitány. Egy tanszékvezetővel nincs függelmi viszonyban.

Ha két rendőr találkozik és nem elöljárói egymásnak és nem ismerik egymás beosztását akkor az alacsonyabb rendfokozatú tiszteleg a másiknak.

Tehát az ezredes a tábornoknak.

Az egyetemi tanszékvezető beosztása egyébként sem magasabb mint egy megyei főkapitányi.

2017. nov. 4. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!