Támogatnátok a svájci mintájú sorkatonai szolgálatot?
A hagyományos svájci szolgálati modell az alábbiakból áll: először 18-21 hetet töltenek újoncképzésen, majd évente három hétre (a tisztek négy hétre) vonulnak be, amíg le nem telik a számukra előírt szolgálati idő, vagy be nem töltik 26. életévüket. Ezt követően 32 éves korukig tartalékállományban szerepelnek.
Ez nem a 2004 előtti ingyenmunka sorkatonaság, illetve nem is az alkohol-cigi-az van amit én mondok kategória.
"Ez nem a 2004 előtti ingyenmunka sorkatonaság, illetve nem is az alkohol-cigi-az van amit én mondok kategória."
Miért is nem? Attól, hogy más az időtartam, a társadalom nem változik.
Semmilyen sorkatonai szolgálatot nem támogatok, csak pénz és időpazarlás.
Ha a hadsereg állományának a bővítése a cél, akkor inkább a hivatásosok létszámát bővítsék.
Nem támogatnék semmilyen kötelező sorkatonaságot.
Profira kiképzett, ütőképes, jól felszerelt önkéntes haderőt támogatnék.
Egy svájci típusú sorkatonasághoz svájci típusú mentalitás is kéne, az meg a büdös életben nem lesz itt soha.
Svájcban majdnem mindenkinek van otthon éles lőfegyvere. Most képzeld el, mi lenne itthon, ha az átlag magyar proli tarthatna a lakásban éles fegyvert.
Emellett a svájci taktika (hegyekben való gerillaharc, hegyekben elbújás és onnan az ellenség elpusztítása, stb.) a magyar alföldön halálra van ítélve.
NATO tagok vagyunk. A sorkatonaság visszavezetése egy hatalmas nagy ostobaság lenne, egy nevetséges pénzkidobás. A fegyházakban emberibb körülmények vannak, mint a lepusztult, 200 éves laktanyákban. Egy önkéntesekből sorozott haderő morálja és támadóereje közelít a nullához.
Ráadásul a magyar gazdaság így is az összeomlás szélén áll a hatalmas kivándorlástól. Ha most te még kivonsz a munkaerő piacról pluszba pár százezer embert, akkor az egyenesen egy jó nagy tökönszúrás lenne a gazdaságnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!