Hát én annak örülnék, ha férfiak és nők se lennének katonák. De ha már vannak katonák, akkor nem tudom milyen alapon tiltsuk meg az emberek felének.
2017. okt. 18. 17:35
2/12 anonim válasza:
Maximálisan leszarom :D
2017. okt. 18. 17:43
3/12 anonim válasza:
Egyértelműen lehúzó tényezők, egy hadsereg lényege az ütőképesség lenne (ilyen kis méretben, mint a miénk meg pláne a hatékonyságot kéne növelni), viszont a nők alapból csökkentett szintekkel (futás, fekvő stb) veszik be, az izomzatuk kevésbé olyan fejlett, mint egy férfié, ráadásul a férfiak ösztönösen őket próbálják védeni (erről kutatások is készültek), tehát gátolhatják egy akció sikerét.
Ha már mindenképpen nőket akarsz a honvédségbe, akkor
1) csak női egységeket kell létrehozni
2) ugyanolyan teljesítményt kell nyújtaniuk, mint a férfiaknak.
2017. okt. 18. 18:00
4/12 anonim válasza:
Kettessel nagyjából egyetértve annyival kiegészíteném, hogy a közelharc azért már ritka, és elég sok pozíció van, ami nem igényel nagyobb fizikai erőkifejtést.
De ha az adott nő tudja hozni a megfelelő szintet, akkor miért ne.
2017. okt. 18. 18:25
5/12 anonim válasza:
*hármassal egyetértve
2017. okt. 18. 18:25
6/12 anonim válasza:
Lesz.rom ameddig nem az én anyám vagy más női rokonom katona. Egyik volt osztálytársam anyja katona volt. A gyereket szinte teljesen az apja nevelte fel. NEM anyának való ez a foglalkozás. Nem mintha egy apának jobb lenne.
2017. okt. 18. 20:42
7/12 Gugu Gabor válasza:
Ha alkalmas az adott feladatra akkor miétt ne lehetne
2017. okt. 18. 22:20
8/12 anonim válasza:
A mi alakulatunknal egyre tobb nő van. A többség papirmunkat végez, nem sok vizet zavarnak. Viszont vezeto pozicioban nem a legjobbak, jelenleg csaj a kisfonok, es kozel sem all ki annyira az embereiert mint korabban a ferfiak. Sima irodaba meg ugyanazt csinaljak mint egy ferfi, ott kutyat nem erdekli hogy hany fekvotamaszt tudsz csinalni.
2017. okt. 19. 14:42
9/12 anonim válasza:
Miért ne lehetnének?? Képesek rá... Én Izraelben voltam katona, 8 évet szolgáltam is, mielőtt visszajöttem Budapestre. Elég sok női katona volt a seregbe, nagyrészük éles bevetésen is részt vett, az én csapatomban is voltak nők, és ugyan úgy aprították a palesztinokat, ahogy mi. Lövészeknek kegyetlen jók voltak, légi támogatást szinte jobban eltudtak látni, mint sok férfi stb... közelharcban sem maradtak alul, persze nagyon megvoltak válogatva
2017. okt. 23. 09:52
10/12 anonim válasza:
Azt hogy majd 100 éve kivívták az egyenlőséget csak szeretik a nők ezt úgy felfogni hogy a jogokat akarták kivívni nem a kötelességeket.
Már a sorkatonaság idejébe IS berendeltem volna a nőket.
Ha jól tudom így is diszkriminatív a rendszer mert nem kell annyit teljesíteniük mint egy férfinak viszont fizetéskor meg kivágnák a hisztit ha arányosan kevesebbet kapnának.
(no lehet lepontozni hogy szemét vagyok csak a szemétségem a valóságot tükrözi)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!