Mit csinál egy magyar katona manapság? Hivatásos katonákra gondolok.
Hogy kell elképzelni a hétköznapjait egy magyar katonának?
Olyan, mint például amit youtubeon, filmekben, dokumentumfilmekben látni (Navy Seals kiképzések...).
Vagy csak bemennek a laktanyákra és beszélgetnek meg néha pakolnak 1-1 zsákot árvíz idején?
Esetleg Afghanisztánban is tevékenykednek?
hjaj istenem. Egyrészt erre nem gyk.hun fogsz választ kapni.
Másrészt kb van egy rakás branch akik mind más fajta munkát végeznek.
A Navy Sealesek pl. SpecialForces. A magyar KMZ végez hasonló feladatokat mint ők.
Róluk meg találsz videót neten. Bár nem sokat.
Aha, értem.
Ki javítanálak, már nem KMZ, hanem 2. Bertalan Árpád különleges rendeltetésű ezred. (2016 januárjában összevonták őket a könnyű vegyes zászlóaljal).
Ehhez nem tudom tud e valaki valami infót, de hátha.
Ahhoz, hogy ide bekerüljek kell e valami protekció vagy elég ha teljesítem a feltételeket?
A film és a valóság egész más. Az igazi katonaság elég szürke, monoton dolog. A legtöbb nap, óra az mind unalmas , semmi érdekes nincs benne.
Mert a körlet takaritás, a fegyver tisztitás és megannyi dologban nincs szépség , csak unalom, taposó malom.
Hát ha feltettem a kérdést akkor valószínű, hogy nem voltam vele tisztába. De mostmár tudom ezt is , úgyhogy köszi. (Valahol olvastam, hogy nagyon nagy protekcio kell oda, azért kérdeztem).
Most egy "idióta" kérdés jön:
Ha kimennék mondjuk Afghanisztánba szolgálni, hogy telne kb egy napom? Illetve mennyi esély van arra, hogy jól képzett katona ként nem jövök vissza?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!