Milyen egy magyar katona élete?
Most leszek végzős gimiben (17 éves fiú vagyok), érettségi után szeretnék majd bevonulni katonának.
Sokat olvasgattam már a Honvédség oldalán, meg ezen az oldalon is a hasonló kérdéseket, de a többségük már legalább 4-5 éves, azóta pedig változhattak a dolgok.
Tehát én katonákat csak az amcsi filmekben láttam, ezért nem nagyon tudom elképzelni, hogy itthon mennyire nagy a szigor, illetve, hogy egyáltalán mi a napirend? A munkaidőmön kívül korlátozás nélkül bármit-bárhol csinálhatok?
Egy másabb témájú kérdés, hogy nekem kicsit rossz a szemem, de nincs szemüvegem, igazából eddig minden szemvizsgálaton (pl jogsinál, diákmunkánál) jóindulattal átengedtek, itt mennyivel szigorúbban veszik az ilyet?
3.0 felett nem lehetsz katona.
A napirend egyszerü. Fél8tól 16:00ig munkaidő, pénteken 13:30ig.
Ezalatt az idő alatt végzed a számodra kijelölt munkát.
A logisztikusok papiroznak, a technikusok bütykölik a járműveket, a sofőrök vezetnek... stb.
A lövészek meg rohangálnak a terepen fel-alá mert szeretik ha fáj.
Baromi röviden így lehet leirni.
Inni nemlehet. Akit rajtakapnak azt kicsapják egyből. (persze mindig van kivétel a régi jó kommunista főtisztek között lehet találni alkeszt....)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!