Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miből áll a magyar katonák...

Miből áll a magyar katonák alapfelszerelése?

Figyelt kérdés

Nem voltam még katona a közeli ismeretségemben sem volt még senki egyedül édesapám volt de ő már nem él!

Érdekelne hogy mik azok amiket megkapunk és mik azok amiket célszerű beszerezni! Mert kb 1 hónap és kezdődik az alapkiképzésem!

2017. jún. 28. 21:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Mindent megkap semmit se kell beszerezni.
2017. jún. 28. 21:53
 2/7 A kérdező kommentje:
De láttam olyat hogy némelyik terepmintás basketball sapkában másik meg halászsapkában ment hazafele! Ezeket is a hadsereg adja?
2017. jún. 28. 21:59
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

a behívólevél mellé kapsz egy tájékoztatót, amire le van írva... de kb. ami szokott lenni az a vállfa, lakat, sportfelszerelés, alsónemű, tisztálkodószerek (borotva, borotvahab, szappan stb.)...

aztán ha jót akarsz, egykét apróságot még magaddal vihetsz: cipőfűző/madzag, bakancstisztító készlet (kiwi), nagykukás szemeteszsák, ragtapasz, szigszalag, fekete beanie sapka (dokkmunkás sapka), leatherman kés

2017. jún. 28. 22:04
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
#3 jókat írt! De ha elfogadsz egy tanácsot akkor valamilyen lóbalzsamot vagy izom lazító kenőcsöt és hintőport a zokniba és a bakancsba! Én kétfajtát használtam egy natúrt és egy gombásodás gátlót! Mert még régebben elkaptam a lábgombát és menet közbe igen kellemetlen ha elkezd égni viszketni a talpad! Azért két fajtát ajánlok mert a gomba ellenit nem szabad túlzásba vinni napi egyszeri alkalommal használható a másik meg szinte akármikor ha úgy érzed hogy izzad a lábad!
2017. jún. 28. 22:18
 5/7 Pro Patria ***** válasza:
100%

Amiket megkapsz:

- 2 db gyakorló zubbony (nyári)

- 2 db gyakorló nadrág (nyári)

- 2 db gyakorló zubbony (téli)

- 2 db gyakorló nadrág (téli)

- 4 db gyakorló póló

- 1 db téli bocskai

- 1 db nyári bocskai (vagy gombászó kalap)

- 1 pár bakancs

- 1 db gázálarc, hordtáska

- 1 rend fektetési anyag (aka. hálózsák)

- 1 db kanálgép

- 4 db zubbonyra való rendfokozat, 2 db pólóra, sapkára, illetve esőkabátra való rendfokozat

- 1 db csősál

- 1 db fegyvernemi szaksál

- 1 db kabát + kabátbélés

- 1 pár kesztyű

- 1 db esővédő öltözet (alsó-felső rész)

- 1 db pvc körgallér

- 1 db sisak + sisakhuzat

- 1 db molinó alsó

- 1 db molinó felső

- 2 db törölköző

- 1 db kulacs

- 1 db evőcsésze

Szerintem nem hagytam ki semmit. A téli holmikat nem biztos, hogy most is kiosszák.

Amire szükséged lesz: egyéni tisztálkodó felszerelés (saját törölköző, fogkefe, borotválkozó készlet, fogkrém, tusfürdő, sampon, mosópor, fülpucoló, papírzsebkendő, körömvágó készlet, gumipapucs), alsónemű (zokni, alsónadrág, bár zokniból adnak is), cipőápoló felszerelés (box, kefe), varrókészlet (tű, cérna, ne bonyolítsd túl), sportfelszerelés (rövidnadrág, póló, edzőcipő), lakat - de ezt leírták neked.

Hintőport vigyél a lábadnak. Használd aktívan. Minimális mennyiségű alap gyógyszert is tarts. És ágyneműt, azzal jól jársz.

Ne pakold túl magadat. A fentieken túl semmit nem fogsz használni. Felsorolva soknak tűnik, de ezek mindegyike kis helyet foglal magában, egy normál táskában elfér minden.

2017. jún. 29. 00:20
 6/7 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat!
2017. jún. 29. 06:19
 7/7 anonim ***** válasza:
Legogod szívni magad a nagy melegbe, mert nem kaptok nyári gyakorlót, és nem engedik meg a ruházat könnyítést katonai tesin se, lövészeten, menetgyakorlaton meg pláne. Ha rám hallgatsz várd meg az őszt, kevesebbet fogsz szenvedni
2017. júl. 7. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!