Valaki esetleg tudja, hogy-hogy vannak a rendfokozatok a rendvédelembe? TEK, Rendőrség, katonaság stb.
milyen sokidőbe telhetett szegény srácoknak megtalálni ezeket a titkos információkat!
Szerintem jár nekik a superlike!
Kérdező neked meg egy koki h ennyire lusta legyél.
Én még így tanultam meg kb tíz-tizenöt éve tankönyvből:
Honvéd
Őrvezető
Tizedes
Szakaszvezető
Őrmester
Törzsőrmester
Főtörzsőrmester
Zászlós
Törzszászlós
Főtörzszászlós
Hadnagy
Főhadnagy
Százados
Őrnagy
Alezredes
Ezredes
Vezérőrnagy
Altábornagy
Vezérezredes
Hadseregtábornok
Illetve vagy a rendőrségnél vagy a katonaságnál van alhadnagy is (a főtörzszászlós és a hadnagy között (vagy legalábbis volt régen!).
Ma meg már van dandártábornok is, az azt hiszem a legkisebb tábornoki fokozat (egyből az ezredes után). A rendőrségnél persze nincs hadseregtábornoki fokozat.
Meg a honvéd rang csak a honvédségnél van nyilván. (Ez ugyanaz mint más országokban pl a közlegény)
Ja és azért írtam őket csoportokba, mert azoknak a csoportoknak is megvannak a maguk nevei:
Tisztes (honvéd, őrvezető, tizedes, szakaszvezető)
Tiszthelyettes
Zászlós
Tiszt
Főtiszt
Tábornok
rendfokozat nélküli:
közkatona
tisztesek:
őrvezető
tizedes
szakaszvezető
tiszthelyettesek:
őrmester
törzsőrmester
főtörzsőrmester
zászlósok:
zászlós
törzszászlós
főtörzszászlós
tisztek:
hadnagy
főhadnagy
százados
főtisztek:
őrnagy
alezredes
ezredes
tábornokok:
dandártábornok
vezérőrnagy
altábornagy
vezérezredes
Ha jól tudom, a rendvédelmi szerveknél (rendőrség, NAV, AH, NBSZ, IH, TIBEK) az őrmester a legalacsonyabb rendfokozat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!