Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A hadseregnek miért voltak...

A hadseregnek miért voltak ilyen nagyon szigorú törvényei? Mi volt ebben a jó?

Figyelt kérdés

Nyilván szükség van katonaságra, ez természetes.

Viszont azt nem értem, hogy miért voltak ilyen kőkemény szabályai.

Ma is van ilyen főként keleti országokban de ahogy nézem sokan akarják, hogy nálunk is ez legyen. pl sorkatonaság

Valahogy azt vettem észre, hogy régen pl a náci vagy egyéb diktatúrákban az volt a cél, hogy az embereket megfélemlítsék és, hogy tűrje a megaláztatást és gyilkoljon.

Vagy az előtte lévő időszakokban pl a római időkben a tizedelés.

Valahogy mindig az ilyen dolgokra épült a katonaság.

Mi az oka ennek?

2017. ápr. 21. 17:57
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A maximális fegyelem, a parancs feltétel nélküli végrehajtása viszonylag lényeges követelmény háborús helyzetekben. Ezt nem nagyon lehet szigorú szabályok, és szükség esetén retorziók nélkül.
2017. ápr. 21. 18:14
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Akkor hatékony egy sereg, ha minden tagja teljesíti a parancsot ellenvetés nélkül.
2017. ápr. 21. 18:16
 3/4 anonim ***** válasza:
4%
Nálunk csak az önjelölt szociológusok akarják, akik azt képzelik, hogy így a fiatalokat meg lehet nevelni és egyáltalán nem kerülne sokba.
2017. ápr. 21. 18:17
 4/4 árokpart ***** válasza:
Szerintem itt inkább nem az a kérdésed, hogy miért volt szükség a sorkatonaság intézményére? Csak azért mert amit írtál az a honvédelemről szóló törvény. Ez az alá és fölérendeltség a katonaságnál most is ugyanúgy megvan, csak most nincsen sorállomány. Meg amikor még volt sorkatonaság, a tiszti állományra is ugyanúgy vonatkozott az alá és fölé rendeltség szabályai. Ez minden fegyveres szervnél megvan.
2017. ápr. 21. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!