A szomszédos országok közül kiknek van erősebb hadseregük mint a miénk?
Mennyire modernek?
A hadsereg létszáma?
Van rá esélyünk hadi szinten versenyezni velük?
Ukrajna, sz.r technika, hadiállapotban vannak,szóval sokan vannak,
Románia, sz.r technika, 90 ezer fő
Szerbia, közepes technika, 21 ezer fő
1 válaszóló te mit szìvtál?
Ukrajna 3x eltudná rendezni Magyarországot egymás után.
Én így állítom fel:
1:Ukrajna
2:Románia
3:Szerbia
4:Magyarország
5:Szlovénia
6:Horvátország
7:Ausztria
A horvát és az osztrák hadsereg is lenyelné keresztben a magyart.
Az unióra való hivatkozás természetesen hazugság.
Románia akkor vett 48 db F-16-ost, amikor mi a tizenpár Grippenünket. (Nem csak a darabszámra utalok, hanem arra is hogy szerintem az F-16 a jobb gép).
De a hadsereg méretében, harcjárművekben is bőven felülmúlnak minket. Románia lakossága is kétszer nagyobb Magyarországénál.
Szerbiának lehet hogy névlegesen kicsi a hadserege, csak épp tényleg szó szerint minden családi házban van otthon 1-2 Kalasnyikov a délszláv háború tapasztalatai miatt. Na ők tudnák hogy kell megvédeni magukat betörő ellenséggel szemben.
Szlovákiának kisebb a serege, de összességében szerintem pont ellenfele lenne a magyarnak jobb képzettség miatt.
Most csak a legesélyesebb ellenségeket írtam le.
Jó hogy van NATO és örülök hogy szövetségesek vagyunk általában egymással. Nem akarom hogy értelmetlenül gyilkolják egymást ezek a népek
Közép-Kelet Európa legmodernebb légierejét Magyarország állította ki, egy Gripen JAS-39 felveszi a harcot legalább 3 F-16 Fighting Falconnal.
A légvédelmi rendszerünk is sokkal modernebb a szomszédainknál, és támadás esetén vissza tudnánk tartani az agresszorokat, ameddig az NRF (NATO gyorsreagálású haderő) segítség megérkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!