Hány ország rendelkezik atombombával?
Figyelt kérdés
2017. febr. 4. 13:31
1/12 anonim válasza:
nem elég ország rendelkezik vele.
2/12 anonim válasza:
"A következő államokról tudható, hogy van atombombájuk: Amerikai Egyesült Államok, Oroszország, Egyesült Királyság, Franciaország, Kína, India, Pakisztán és Észak-Korea."
3/12 anonim válasza:
Úgy tudom,hogy az USA,a Szovjetúnió és Franciaország.Bár,hogy a franciáknál mit keres az atom.Meg talán még Kína.De az úgyis felrobban,mielött kilövik
4/12 anonim válasza:
3-as; 1991 óta nincs Szovjetunió!
5/12 Szimeon válasza:
USA, Oroszország, Kína, India, Pakisztán, Nagy-Britannia, Franciaország, Izrael, Észak-Korea. Több nem jut eszembe. Gyártani sokan szeretnének, szerettek volna, pl. Dél-Afrika, Libia, Irán, stb. Romániában is volt idő, amikor vágyakoztak rá.
7/12 anonim válasza:
Ha minden igaz, már Iránnak is van... Sajnos.
9/12 anonim válasza:
"A végső lépés 1991. december 8-án történt, amikor Oroszország, Ukrajna és Belarusz hivatalosan megállapodott egymással a Szovjetunió megszüntetéséről (ez az úgynevezett Belavezsai Megállapodás, a tárgyalás helyszínéről a belarusz-lengyel határvidéken található Belavezsai erdőről elnevezve), majd ezt követően december 12-én Oroszország is kikiáltotta a függetlenségét a Szovjetuniótól, ezzel - paradox módon - de jure a szovjet szövetségi intézmények székhelye a szövetségen kívülre került. December 21-én 10 volt tagköztársaság és még formailag egyetlen meglévő tagköztársaságnak számító Üzbegisztán képviselői kimondták a Szovjetunió megszűnését, s megállapodtak, hogy nemzetközi jogi szempontból a Szovjetunió örököse kizárólag Oroszország lesz. (A megállapodáson Észtország, Grúzia, Lettország, Litvánia nem volt jelen, mivel ők nem tartották magukat jogilag a Szovjetunió volt részeinek.) Gorbacsov december 25-én televíziós beszédben hivatalosan is lemondott az akkor már de facto nem létező szovjet elnöki tisztségről. A szovjet parlament utolsó ülésére december 26-án került sor, amikor a parlament feloszlatta magát és 1991. december 31-i dátummal kimondta a Szovjetunió megszűnését."
10/12 anonim válasza:
Az 5-ös által felsoroltak. Dél-Afrikai Köztársaság leszerelte atomfegyvereit. Brazília tervezi felújítani atomprogramját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!