Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A 2. világháborúban a németeke...

Nazi Melchior kérdése:

A 2. világháborúban a németeket miért hívták hunoknak? Már több helyen is olvastam, hogy az angolok szinte megszállottként így nevezték őket, miért?

Figyelt kérdés

2017. jan. 5. 19:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
41%

Még én írok.... nos, hogy mindenkinek elég jó esélye legyen érteni a gondolatmenetemet, a félreértés elkerülése végett, olyan módon is levezethetem gondolatmenetemet utóbbi mondatait, hogy én a szóban forgó összehasonlítgatást CÁFOLÓ MÁS témákat kutattam évekig (tehát nem állítok, hanem az ellentétét kutattam és utóbbit állítom - mondhatjuk ezt kizárásos alapon, avagy indirekt módon való bizonyításnak is? ;-) ).

Többek között a (kézzel fogható) régészeti leletekből kiinduló felhasznált logikus levezetéseimre utalok.

Magyarul: én nem tudom, hogy bárki valóban vélt-e ilyen fajta összehasonlítgatást, de azt tudom, hogy az ellentéte az igaz, több évnyi utánajárásom és gondolkodásom okán.

Magyarán nem azt mondom, hogy "nem sötét", hanem azt mondom, hogy "világos", képletesen szólva. Logikailag ugyanaz a végeredmény, csak a folyamat részben más.

Vagy mondhatnám azt is, hogy én nem 4+5-ként jártam el és jutottam én is kilencre, hanem 6+3-ként, de a végeredmény ugyanaz.

...És négy kettő a félidőben, bár ott egy kissé más csapatok ütköztek meg. ;)

(Persze nem Svájc54-re szerettem volna célozni alapvetően, bár arról is volna mit beszélni. Nekünk nyolc, nekik meg egyre ment csupán, eredetileg... ;-) )

2017. jan. 9. 20:16
 12/17 anonim ***** válasza:
20%

"Én Erika logikai bakiját jeleztem alapvetően."

Neki olyanja nem volt. De, mint én meg rávilágítottam, másnak igen. :D

2017. jan. 9. 21:18
 13/17 anonim ***** válasza:
Jaj nem kell ezt ennyire tulmatekozni, azert hivtak oket hunoknak akkoriban mert Nyugaton ez egy pejorativ szo es a nacikat barbaroknak tartottak, senki se gondolta hogy a nemetek a hunoktol szarmaznanak ez csak egy szimboliikus valami volt.
2017. jan. 9. 22:04
 14/17 anonim ***** válasza:
34%
Erika, ha nem vetted volna észre, rég NEM erről vitáztam Sztrogoff-al... hanem egy másik logikai bakidon... kedves kis provokatőr.
2017. jan. 11. 19:05
 15/17 elbandi_ válasza:
A magyar vandál szó, az 5.századi germán Vandál törzsektől ered akik a Római birodalom északi részén tevékenykedtek.Valami ilyesmire gondolj ha a németekre a hun szót használták,ugyanis valószínű a mi töri könyveinkben lévő "romantisztikus" kalandos hadjáratainkat, nyugaton kicsit máshogy élték meg...
2020. ápr. 25. 19:09
 16/17 anonim ***** válasza:

A barbároknak bélyegezve a németeket már az I. világháborúban is hunoknak nevezték őket:

《Az amerikai film németségképét hosszú ideig a német katona I. világháborús ábrázolása határozta meg: a németeket kegyetlennek, kéjvágyónak, vandálnak és külsejükben is taszítónak ábrázolták a filmvásznon, sőt nem volt ritka a porosz sisakot viselő, nőrabló gorilla sem a plakátokon. Az amerikai és antantpropaganda valóságos „újbeszél” nyelvet alakított ki, amellyel egyébként példát mutatott a későbbi bolsevik, fasiszta és náci rendszerek propagandája számára: az ellenséget meg kell fosztani a saját nevétől.

A filmeken éppúgy, mint a plakátokon vagy a szónoklatokban, az ellenséges katonát következetesen nem németnek, hanem „hun”-nak nevezték, építve az Attila kegyetlen hunjairól szóló mesékre. Hiszen Attila hunjai éppúgy a klasszikus nyugati civilizáció lerombolóiként voltak beállítva, ahogyan az angol, francia és amerikai közszereplők a vilmosi Németországot a civilizáció ellenségeként bélyegezték meg (a német propagandából sem hiányzott a karaktergyilkosság eszköze, ld. a dekadens francia kultúra és az angol kalmárszellem ostorozására, a francia hadsereg „elnégeresedéséről”, a nőrabló francia-afrikai katonákról szóló rémmesékre, ám a német propaganda messze nem volt olyan sikeres pl. az Egyesült Államokban, mint az angol vagy a francia).》

2022. aug. 14. 01:55
 17/17 anonim ***** válasza:

Kerenszkij is azt mondta az orosz katonáknak 1917 áprilisában, hogy:

védjék meg szülőföldjüket a gyűlölt ellenségtől, a hunoktól ...

...egy 1988-as angol nyelvű, olasz-francia-osztrák-NSZK-spanyol filmben.

2022. aug. 21. 01:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!