Szíria bombázásában is halnak meg civilek, nem?
Csak akkor nem értem mire ez a nagy felháborodás itt európában hogy ölnek minket a terroristák, mi ugyan ezt tesszük és tettük velük évtizedeken át, akkor mi ez a hipokrataság?
Félreértés ne essék, nem támogatom, sőt, elítélem az ilyet, de ne állítsuk már be magunkat szentnek, még Magyarország is benne van a buliban, hisz rengetek magyar katona harcol (vagy harcolt?) ott az arab területeken, ki tudja azok is mit csináltak...
De láttam már tüntetéseket itt Európában, ahol a szír civileket akarták védeni a háború ellen, szóval igaz lehet az állításom, nem?
Nem értek hozzá de szerintem ha az lenne a cél, hogy a civil lakosságot "írtsák" már nem létezne a közel kelet.
Ha valakinek fegyver van a kezében az már nem civil. Nem mind1, hogy megöltek 100 felfegyverzett terroristát vagy ugyanennyi civilt. Az 1ik népírtás a másik háború.
De úgy látom a kérdező nagyon be akarja bizonyítani hogy ami szíriában megy az 1szerű népírtás.
12/12 Időpont ma 17:58
Nem indok, nincs rendben, és nem elfogadható. Ezeket senki sem mondta. De ez a háború velejárója, ha tetszik ha nem. Nem létezik 0 civil áldozatú háború, bármennyire is vigyáz(ná)nak a katonák.
mondhatni miattunk, "európaiak" miatt.
Az europaik 99.9%-nak semmi köze ahhoz amiről írsz.
De ha ettől jobban érzed magad akkor képzeld el hogy igaz, és tényleg miattad van minden...
A háborúkban szinte mindig vannak civil halálos áldozatok is, "járulékos veszteségként". Más kategória a civilek szándékos pusztítása, bántalmazása, állami reguláris hadsereg által elkövetett terror, ezeket hívjuk háborús bűncselekményeknek. Nem mondom, hogy ilyen nem fordul elő, de egyáltalán nem jellemző manapság az európai államokra, haderejükre.
Megint más ha civilnek tűnő, álcázott harcosok támadnak meg, gyilkolnak számukra ellenségnek nyilvánított civileket a politikai céljaik érdekében. Ez a terrorizmus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!