Lehetséges-e? (AEG fegyverrel kapcsolatos ELMÉLETI kérdés)
Kb semennyire sem lenne veszélyesebb
tömeg szorozva sebességgel
Kétlem hogy az ugyan olyan átmérőjű olomgolyónak ugyan akkora vagy kisebb tömege legyen mint a kis műanyag golyónak szóval amit nyertél a "tunningal" annak nagyrészét el is bukod.
A végtelen tuningra padig nem igen lessz lehrtőséged előbb esik szét a gearbox vagy a motor nem fogja bírni.
Egy ólom gólyonak, sokkal nagyobb a tömege, és nem is kicsivel. Hogy egyáltalán a elmozdítsd a tehetetlenségből, ahhoz sokkal nagyobb erő szükséges.
Aztán ha kirepült a csőből van gravitáció, ami ebben az esetben sem barátja.
Hogy miért tiltott? Szerintem egyszerű, a fegyvert nem kicsit kell tuningolni hozzá, amit ugye nem erre terveztek, és akkor történhet olyan, hogy a delikvens kezében szétmegy a puska, amit közel tart a szeméhez.
Amúgy ha fegyvert építenek, a net tele van házilag barkácsolt fegyerekkel, és 5-10 ezer ft komolyabbat tudsz barkácsolni otthon.
3J re fel lehet tuningolni. DE itt jnb a fizika. A nehéz golyót lassabban fogja kilőni de a tömeg miatt az energia ugyanaz mint ha könnyű műanyag golyót lőne gyorsabban.
Olyan precíz ólomgolyót nem fogsz találni viszont van alu gyári airsofthoz esetleg csapágygolyó.
tehát 3joulenál erősebb nem lesz ( kb 70.000ft kerülne a tuning)
viszont sokkal veszélyesebb lenne mint a gumilövedékes.
1 gumilövedékessel már 10 méterről már nem biztos hogy célbatlaász. Ezzel viszont akár 30 golyót is kilőhetsz másodperc alatt - Ha fejre küldöd garantáltan kilövöd mind két szemét pár fogat és letépi a fülét is egy rövid 100 lövedékes sorozattal.
szóval inkább üssön ki egy nehézsúlyú bokszoló mint pácéváll verje el a hátam egy 8éves.
Nem tudom, hogy airsoftozol-e kérdező, de szerintem nem.
HA mégis akkor gondolj arra, hogy az alapból 20-as bb-re méretezett fegyver hatása menyire változik, ha mondjuk 28-as bb-vel használod. Az ólomgolyó kb 100-as bb-nek felelne meg...ha lenne.
Egyébként a 7J alatti légpuskák között van olyan ami gömbölyű lövedéket lő ki (nem egy pontos jószágok.) az kb 5,6 mm átmérőjű, és kell a kilövéshez egy k-va erős rugó, meg légtartály.
A mozgási energiája (azonos sebesség mellett) a többszöröse lenne a műanyag BB-nek, a lőtáv pedig még kisebb.
Mivel a védő felszereléseket (szemüveg, maszk) nem ekkora energia megállítására méretezik, így az ilyen tuningok természetesen tiltottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!