Igaz, hogy a szovjet katonák közül sokan sírva fakadtak, amikor a németek kiengedték őket?
Figyelt kérdés
Hallottam egy történetet, hogy a szovjet katonák sírva fakadtak, amikor kiengedték őket a németek a fogolytáborokból, mert tudták hogy a Szovjetunióban megbüntetik ( akár meg is ölik ) őket, amiért elbuktak. Igaz ez?2016. okt. 9. 21:51
11/14 anonim válasza:
Igen, Sztálinnak volt egy parancsa, hogy aki fogságba kerül, az árulónak minősül. A breszti erőd hősét, Gavrilov őrnagyot is megbüntették, pedig ő 6 napig harcolt a városban a sokszoros német túlerő ellen minimális lőszer, élelmiszer, víz és fegyver tartalékokkal. A fritzek csak egy hónap után kerítették kézre, végül aztán amnesztiát kapott Sztálin halála után. Néha tettek kivételt, mint annak a tábornoknak, aki a vjazmai katlanban harcolt hősiesen(sajnos, a nevét nem tudom), de végül aztán Sztálin is rádöbbent, hogy Vjazmánál dölt el gyakorlatilag Moszkva sorsa. Elég hülye felfogás, nem érdemelték volna ezt, itt látszik, hogy a komcsi rendszernek szart sem ért az egyszerű emberi élet.
12/14 anonim válasza:
Büntetőszázadba kerülhettek, ahol öngyilkos bevetésekre (pl: aknamezők "megtisztítására") küldték, vagy szimpla ágyútöltelékként végezték. De elképzelhető, hogy sokak számára ez még mindig jobb sors volt, mint az éhhalál, ami rájuk várt a náci fogolytáborokban.
Tehát kár mosdatni a nácizmust.
13/14 anonim válasza:
Most itt ki mosdatta a nácizmust?
14/14 anonim válasza:
Hát eléggé hihető.Arról olvastam én is hogy az orosz foglyok nem hagyták hogy a vöröskereszt összeírja őket mint az angolokat meg az amerikaiakat.Inkább higgye azt a rokonság hogy hősi halált haltak.Meghogy az áruló családját internálták.Vagy nem kaptak kajajegyet meg munkát,szenet,és ezzel gyakorlatilag kivégezték őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!