Az Iszlám Állam elleni harcban miért csak bombázzák őket? Miért nem dobnak rájuk egyszerűen egy vagy több atombombát az egészre és kész?
Állandóan hallani, hogy mennek oda a katonák, harcolnak, légitámadások, bombázások.... Azt is tudják, hogy az Iszlám Állam fővárosa Rakka, azt bombázzák, de még mindig az a főváros elvileg és még laknak ott ISIS katonák.
Én azt nem értem, hogy miért csak bombázzák őket? Miért nem dobnak atomot az egész mindenségre ott és kész?
Azt a Rakkát is ennyi idő alatt nem sikerül elpusztítani?
Oroszország is atomhatalom, mégis bombázásokkal szarakodnak.
Nah jól van, köszönöm! Így már értem.
Csak ugye lehetett olvasni egyes esetek után, hogy hevesebben kezdték bombázni őket, meg ilyesmi... Aztán emiatt néztem értetlenkedve az eseményeket. Hogy miért nem atom.
Nah de akkor a civilek miatt. Kizárólag miattuk? Mert nem hittem volna, hogy ennyire számítanak az emberek az ilyen nagyhatalmaknak, meg ilyesmiknek. Szóval értitek.
Szóval akkor kizárólag az ottani civilek miatt és semmi más miatt?
Ott két dolog van ami számít. Olaj meg civilek. Az olajat ki tudják termelni védőruhában is, de a civilekkel nem tudnak mit kezdeni. Nem akarják a komplett országot ( meg a környező országokat ) megfertőzni.
Amúgy inkább örülni kéne hogy vannak atomfegyverek. Csak gondolj bele, ha nem lenne, hány háború lett volna és lenne? A hidegháború 3. világháború lett volna, ott van Oroszország és szomszédai, Oroszország és Kína közti feszültség, Kína és Japán, Kína és Korea, Kína és India, Kína és az USA közti feszültség és még hasonlók, például Észak-Korea. Ezekből mind azért nincs háború, mert atomhatalmakról beszélünk és többségüknek van atomfegyverük. Az atomfegyverek hozták el a viszonylagos béke korát.
Te kérdező. Ne haragudj, de nem vagy tisztában egy mai atomfegyver erejével. Az körülbelül olyan lenne, mintha magát a poklot szabadítanád rájuk.
Több ezer civil áldozat (gyermekek, nők, idősek, ártatlanok, stb).
Azzal csak még több arabot radikalizálnál, akik valószínűleg nyíltan hadat üzennének a NATO-nak.
Na és ezt hívnák úgy, hogy a Harmadik Világháború.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!