Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha háború lenne Magyarország...

Ha háború lenne Magyarország és Románia között csak a két ország között külső segitségek nélkül szerintetek melyik ország nyerne és melyik ország az erősebb haderöben?

Figyelt kérdés

2016. aug. 23. 19:44
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:

Azt meg gondolom nem kell tovább magyarázni,hogy mire megindulna a román támadás,addigra a Mi24-ek is harckészek lennének.

Amint vége az ellenség légierejének,onnantól lehet 500 T-90es szupertankjuk is,halálra ítélt az összes,mert a 60 éves önjáró légvédelmi löveget is azelött szedi szét a légierő,mielött az bármit is észlelne az 5km-es radarjával.

2016. aug. 25. 00:24
 32/47 anonim ***** válasza:
Arról nem is szólva, hogy a román haditechnika még eléggé magán viseli Nicholai Caucescou uralmát, és a minőségük olyan, amilyen. Gondolom nem kell felvázolni a sztorit, amikor Caucescou ellopatta a németektől a Királytigris tervét, hogy majd ilyen tankokat fog gyártani, és fú de letipor mindenkit maga körül. Meg is építették a Királytigrist, aztán az első tesztlövésnél darabokra robbant...
2016. aug. 25. 00:29
 33/47 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló már kaptam felvilágosítást egy katona ismerősömtől és ahogy olvastam fel neki a válaszaidat azt mondta hogy ez nagyon erős túlzás mert a román légierő gépjei már egyáltalán nem olyan állapotúak mint voltak és az egész haderő fejlettebb és erősebb lett mint volt és a kérdésemre a válasza az volt hogy Magyarország semmi szín alatt nem bírna el Romániával se szárazföldön se légierőben!

A válaszodat köszönöm

2016. aug. 25. 09:47
 34/47 anonim ***** válasza:
Nos Kérdező, nem fogod elhinni, én magam is az vagyok, és nem jutottam ugyanarra a következtetésre, mint ő. Lehet hogy kevésbé van otthon stratégiában/taktikában, vagy nem foglalkozott hadtörténelemmel.
2016. aug. 25. 13:41
 35/47 anonim ***** válasza:

"mert a román légierő gépjei már egyáltalán nem olyan állapotúak mint voltak"

Miért,vettek üzemanyagot a Mig21-esekbe?

Felejtsük el ezeket a hülyeséget,köztudott hogy a térségben a Magyar Légierő az ász azzal a 14 Gripen-el is.

Talán Ausztria a kivétel.

Szlovákia,Románia,Szerbia,Horvátország és Szlovénia teljesen esélytelen,Ukrajna papíron felvenné a versenyt,de a valóságban már nem biztos.

2016. aug. 25. 13:47
 36/47 progizo ***** válasza:
79%

#32.: "Arról nem is szólva, hogy a román haditechnika még eléggé magán viseli Nicholai Caucescou uralmát, és a minőségük olyan, amilyen. Gondolom nem kell felvázolni a sztorit, amikor Caucescou ellopatta a németektől a Királytigris tervét, hogy majd ilyen tankokat fog gyártani, és fú de letipor mindenkit maga körül. Meg is építették a Királytigrist, aztán az első tesztlövésnél darabokra robbant..."

És a közös román-jugoszláv vadászrepülőgép programról hallottatok már? Annakidején volt egy ilyen közös fejlesztés, de olyan gyatrára sikeredett, hogy inkább törölték a programot a pilótáik életének kímélése érdekében. :-)

Magunkat meg nem kellene eleve leírni. Sajnos kicsi a magyar Honvédség, de mi akadálya, hogy végre elkezdődjön a fejlesztése. Tudom, egy kormány- és szemléletváltás szükségeltetik, de én bízom a szebb jövőben, és hogy ugyanúgy Bukarestig kergethetjük a román agresszorokat, mint 1917-ben.

Izrael is kicsi meg nehezen védhető, mégsem tudták leradírozni nagy arab szomszédai. Nekünk is valami ilyesminek kéne lennünk: világgá kürtölni nemzeti tragédiáinkat, köztük a legnagyobbat: Trianont, és azután támogatókat keresni, majd megvédeni érdekeinket az egész Kárpát-medencében, újból kiterjeszteni rá az érdekszféránkat és országunkat.

2016. aug. 25. 13:58
 37/47 anonim ***** válasza:
Szomszédban vannak páram,akiknek van közös ellenségünk. Szlovénia,Horvátország, egy kicsit távolabb Albánia meg Bulgária. Nincs veszve semmi,csak egy 60 ezres, ütőképes haderő kell.
2016. aug. 25. 14:04
 38/47 A kérdező kommentje:
Aki azt írta hogy 1917-ben bukarestig kergették a rommánokat annak üzenem hogy lehet de aztán 2 év múlva meg ők kergettek minket budapestig ;)
2016. aug. 25. 15:39
 39/47 anonim ***** válasza:
15:39, hogyne, csakhogy ott beszálltak a szerbek, franciák, csehek és még az angolok is, Románia mögött ott állt az egész antant.
2016. aug. 25. 17:13
 40/47 anonim ***** válasza:
Izraelt támogatja és mindig is támogatta az USA. Nélkülük létre sem jött volna Izrael. Ha minket is támogatna az USA évi 850 milliárd forinttal akkor nekünk is lenne ütőképes seregünk ami leradírozza a környékbeli lerobbant ócska kölyköket.
2016. aug. 25. 17:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!