Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Esetleg ismer vki olyan...

Marczell kérdése:

Esetleg ismer vki olyan lőteret Budapesten és környékén ahol lehet gáz-riasztó revolvert tesztelni illetve gyakorolni vele?

Figyelt kérdés

2016. jún. 30. 17:49
 1/9 anonim ***** válasza:
9%
Kovászos uborkára akarsz lövöldözni gázpisztollyal?
2016. jún. 30. 18:24
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Első, nem képzeld, a gyakorlás arra való, hogy valami - jelen esetben a fegyver gyors előrántása és biztos használata - rutinná, beidegződéssé váljon. Ezt szeretné gyakorolni a kérdező.

Kérdező, nem vagyok pesti, de a google kidobott pár lőteret:

Erva Sportlövő Klub

Celeritas Shooting Club

Budakeszi Lőtér

Szerintem tégy velük egy próbát!

2016. jún. 30. 19:36
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom hogy Bp-n hol laksz és mivel közlekedsz, de ha "Budapesten és környékén" kibiciglizel valami elhagyatotott részre, erdőszélre, ahol nem várható, hogy rádhívják a Tek-et, ott durrogtathatsz (a gázpatron jóval halkabb, mint a riasztó, de legalább drágább :))
2016. jún. 30. 20:16
 4/9 anonim ***** válasza:

"jelen esetben a fegyver gyors előrántása és biztos használata - rutinná, beidegződéssé váljon."

Bizony.Sokan vannak abban a hitben, hogy elég megvenni meg berakni a tokba.

Persze mikor meg akció van, akkor meg rángatja mint a bolond, de kioldani már luxus, mert annyira ideges:D

Valóban érdemes gyakorolni, de ehhez nem kell sehová menni, kell egy tágasabb szoba és töltények nélkül kiválóan lehet próbálgatni.

Én voltam ilyen tanfolyamon, nagy dolgokra nem kell gondolni.

Arra figyelj, hogy ne vásárolj 28 féle tokot, hanem legyen egy és az is mindig egy helyre legyen felcsatolva, mert a beidegződés miatt kellemetlen lehet később, ha nyúlsz az oldaladhoz, aztán nincs ott a fegyver, mert aznap épp olyan kedved volt, hogy a belső combtokot viseled.

Ezzel a beidegeződéssel kapcsolatban még annyit, hogy ez egy nagyon fontos dolog, épp ezért érdemes mindig úgy gyakorolni, hogy egy éles helyzetet szimulálsz.

Tehát például ne csalj azzal, hogy nem kapcsolod vissza a fegyvertokot vagy már csőre van töltve meg stb, mert később ebből is baj lehet.

Másrészt ami még fontos, hogy amikor előveszed a fegyvert és csőre akarsz tölteni, akkor ne húzd meg a szánt magad felé, hanem csak fogd és tartsd meg jó erősen a bal kezeddel(ha jobb kezes vagy) és ahogy szúrsz ki előre a jobbal(mikor elkezded irányba tartani a fegyvert)akkor ezzel a mozdulattal már egyben csőre is töltesz(tehát nem a szánt húzod magad felé/hátra, hanem a fegyvert tolod ki előre, ugyan az a mozdulat, csak reverz), majd ne kísérd vissza, hanem csak szintén engedd el a ballal mikor már érzed, hogy nem engedi tovább.

Ezzel gyorsabb leszel.

Nagyjából ennyi, ami fontos és eszembe jut.

2016. jún. 30. 21:03
 5/9 anonim ***** válasza:
#2 A kérdésben illetve a kulcsszavak közt szerepelt a 'kovászos uborka' , ezért a válaszom, de most már az adminok eltávolították.
2016. jún. 30. 22:26
 6/9 anonim ***** válasza:
Igen??? Én azt nem is figyeltem, ez esetben bocs, azt hittem szimplán trollkodsz. 2-es voltam.
2016. jún. 30. 22:30
 7/9 anonim ***** válasza:

A Pisztolylőszerek többsége valamilyen mértékben zárt. A gázpisztollyal leadott lövés után nagy eséllyel a környéken sem tudnál megmaradni, mivel a gáz nem illan el csak úgy.

Ha ki akarod próbálni a cuccot (mondjuk fogalmam nincs, hogy mit lehet gázpisztollyal) akkor menj egy kietlen erdőszélre, ahol egy két lövés után odébb állhatsz vagy 100 m-t és lőhetsz megint.

2016. júl. 1. 20:48
 8/9 anonim ***** válasza:

Bocsánat!!!

Pisztolylőszerek = Pisztolylőterek

2016. júl. 1. 20:49
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2016. júl. 6. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!